U Vukovaru, u dva dana, trčale se dvije ulične utrke – Bauder night run i Vukovarski polumaraton

Foto: AK Maraton

VUKOVAR, U organizaciji Atletskog kluba Maraton i Triatlon kluba Vukovar, uz potporu Grada Vukovara i Sportskih objekata Vukovar, danas je održan 5. Vukovarski polumaraton. Bila je ovo još jedna prilika za trku koja se trčala vukovarskim ulicama. Najbolje vrijeme ostvario je Lovro Nedjeljković, član Atletskog kluba Slavonija Žito, s vremenom od 1:12:07 sati. Drugi je bio Aleš Lindič iz Marathona Novog Mesta (Slovenija) s vremenom 1:16:50 sati dok je treći bio Vatroslav Karamustek iz Atletskog kluba Maksimir. Prva u ženskoj konkurenciji, a sedma ukupno bila je Olivera Jevtić, članica kluba Mladost iz Užica (Srbija), koja je stazu pretrčala za 1:22:49 sati, druga je bila Tünde Szabo iz Mađarske s vremenom 1:25:45 sati dok je treća Marija Vrajić iz AK Maksimir 19. ukupno s vremenom 1:30:26 sati.

Treba istaknuti i kako je u dva dana u dvije vukovarske utrke, Bauder night run i Vukovarski polumaraton, trčalo više od 600 sudionika iz  cijele Hrvatske ali i okolnih država.

Kada je riječ o utrci Bauder night run prvo mjesto, u muškoj konkurenciji, osvojio je Đorđe Cerić član Atletskog kluba Borac Banja luka (BiH) s vremenom 16:50 minuta, drugi je bio Aleš Lindić iz kluba Marathon Novo Mesto (Slovenija) s vremenom 16:57 minuta dok je treći bio Dejan Radanac, član AK Sljeme (RC Kotlich Dive SB) s vremenom 17:03 sati.

U ženskoj konkurenciji prva je bila Ana Martinović, članica Atletskog kluba Otok, s vremenom 17:46 minuta, druga je bila Marija Vrajić AK Maksimir s vremenom 20:09 minuta dok je treća bila Ines Mahovlić Atlantic Running Team s vremenom 20:14 minuta.