Veleposlanik Kine u posjeti Vukovaru

Foto: www.hrv.hr

VUKOVAR, Veleposlanik Narodne Republike Kine u Hrvatskoj Hu Zhaoming posjetio je Vukovar te tom prilikom održao i sastanak s gradonačelnikom Ivanom Penavom. Kako je rečeno nakon sastanka tijekom razgovora bilo je riječi o mogućnostima suradnje na gospodarskom, kulturnom i turističkom planu.

„Vukovar ima ogromne potencijale, a Kinu zanima suradnja na infrastrukturnim projektima i u području poljodjelstva. Moguć je i veći dolazak kineskih turista“, rekao je Zhaoming.

U okviru posjete Vukovaru kineski veleposlanik posjetio je i Osnovnu školu Nikole Andrića koja je i dalje jedina neobnovljena osnovna škola u Vukovaru. Nakon školske priredbe koju su za gosta pripremili učenici i djelatnici Zhaoming je obišao škola čija se obnova najavljuje već godinama. Tom prilikom saznao je više o Nikoli Andriću,a ravnateljica škole Josipa Kotromanović Sauka najavila je kako u školi planiraju odraditi integrirane dane na temu kineske kulture i gospodarstva te upoznavanja s kineskim društvom u cjelini. Inače, kinesko veleposlanstvo u Hrvatskoj je za potrebe škole tijekom protekle godine izdvojilo 20.000 kuna.