U Vukovaru skuhan najveći Slavonski čobanac, ulazi i u Guinissovu knjigu rekorda

VUKOVAR, U okviru Tamburaškog kirbaja u Vukovaru je skuhan najveći Slavonski čobanac koji će ući i u Guinessovu knjigu rekorda.

„Skuhali smo 4.000 litara čobanca što je oko 12.000 porcija. Koristili smo preko 300 kilograma luka, 1.700 kilograma junećeg mesa i 4.000 litara vode. Kuhali smo ga u velikom kotliću kojeg smo unajmili u Bačkoj Palanci. Iskoristili smo oko 11 metara drva, a cijeli postupak kuhanja, od paljenja vatre, trajao je 8 sati“, rekao je glavni kuhar ovoga čobanca Denis Šoštarić.

Govoreći o razlozima zašto su se odlučili za ovaj pothvat Šoštarić je rekao kako je razlog tome činjenica što su željeli napraviti nešto što do sada nitko nije napravio.

„Tajna ovoga čobanca je puno ljubavi, Pripreme su trajale oko dva mjeseca s tim što smo zadnji tjedan dana radili 24 sata dnevno. Poslije svega mogu reći da smo veoma zadovoljni“, rekao je Šoštarić.

Je li vukovarski Slavonski čobanac uspio ući u Guinissovu knjigu rekorda znat će se naknadno. Naime, cijeli postupak je cijelo vrijeme sniman, a išao je i live stream prijenos preko interneta. Angažirani su bili i suci na terenu,a prema zahtjevima i mjesto gdje je kuhan čobanac bilo je ograđeno.

IVAN MATIĆ