U Vukovaru otvoreno dopisništvo HRT-a

VUKOVAR, Po prvi put od osnivanja Hrvatska radio televizija od danas, 07. svibnja, i službeno ima svoje dopisništvo u Vukovaru iz kojega će izvješćivati o svim događanjima u gradu i Vukovarsko-srijemskoj županiji. Vukovarsko dopisništvo otvorio je v.d. Glavnog ravnatelja HRT-a Siniša Kovačić koji je rekao ako je dopisništvo otvoreno kroz partnerski odnos s Gradom Vukovarom te da je od ideje pa do konačne realizacije prošlo svega mjesec dana.

„Dvije poruke želimo s ovoga mjesta poslati, a to je da na ovaj način želimo osnažiti ulogu HRT-a u lokalnoj zajednici kao i da ovim započinjemo i službeno obilježavanje naše velike obljetnice, 90 godina Hrvatskog radija i 60 godina Hrvatske televizije“, rekao je Kovačić.

Najavio je kako će ta velika obljetnica biti obilježena nizom događaja koja će završiti velikim  koncertom na središnjem trgu u Zagrebu. S toga koncerta sav prihod ići će za potrebe obnove vukovarskog Vodotornja. Zadovoljan s otvaranjem dopisništva HRT-a u Vukovaru je i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji je rekao kako njegovo otvaranje ima vrlo veliku važnost za grad te da se to trebalo dogoditi i mnogo ranije.

„Otvaranje dopisništva Vukovaru daje dodatno na važnosti. Vjerujem kako je ovo putokaz i smjer novih odnosa prema gradu i njegovih boljih dana“, rekao je Penava koji je bio i prvi gost u novootvorenom studiju odakle s eu živo uključio u dnevnik.

Podsjećamo kako je do zatvaranja dopisništva ono egzistiralo u Županji. U vukovarskom dopisništvu raditi će četiri osobe , a v.d. voditeljica je Zrinka Perić. Uz nju u vukovarskom dopisništvu raditi će i Pero Barić, Danijel Gurov i Domagoj Matić.

IVAN MATIĆ