U Vinkovcima u subotu prvi Festival šunke, vina, rakije i kulena

Foto: Google

VINKOVCI, Prvi Festival šunke, vina, rakije i kulena održat će se u Vinkovcima u subotu, 26. listopada uz sudjelovanje brojnih proizvođača, a sve s ciljem obogaćivanja postojeće turističke ponude u gradu na Bosutu, rečeno je na konferenciji za novinare u vinkovačkoj gradskoj upravi.

“Prateći globalne trendove rasta popularnosti specijaliziranih događanja, vjerujemo da će i ovaj novi gastofestival biti prepoznat na turističkom tržištu i biti još jedan dodatan motiv za dolazak turista u Vinkovce”, poručio je vinkovački gradinačelnik Ivan Bosančić.

Izlagači će se i natjecati, a pobjednici će dobiti nagrade. Povjerenstvo za šunku i kulen predvodit će dr. Đuro Senčić s Fakulteta agrobiotehničkih znanosti iz Osijeka, za vina dr. Ivana Alpeza iz Hrvatskog centra za poljoprivredu, hranu i selo, a za rakije doc.dr. sc. Antun Jozinović s Prehrambeno-tehnološkog fakulteta iz Osijeka.

Za Festival je prijavljeno sedam uzorka šunke, 34 uzorka kulena, 100 uzorka vina i 31 uzorak rakije šljivovice.

U sklopu Festivala će se održati sajam na kojemu će sudjelovati ostali proizvođači pretežno prehrambenih proizvoda područja Slavonije, Baranje i Srijema. Sajam je otvoren za sve posjetitelje u subotu 26. listopada od 10:00 do 16:00 sati, a održavat će se u Dvorani Barun Trenk.

Manifestaciju organiziraju Udruga Vinkovački šokački rodovi s Turističkom zajednicom grada Vinkovaca i Gradom Vinkovcima.

“Pozivamo Vas da posjetite 1. Festival šunke, vina, rakije i kulena i doživite okuse Slavonije protkane zlatom”, poručuju iz Turističke zajednice grada Vinkovaca.