U Vinkovcima prometne s 4 ozlijeđene osobe, u Gunji 25-godišnjak odgurnuo policajca

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske proveli su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakinjom iz Iloka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Širenje i prenošenje zarazne bolesti.

„Utvrđeno je kako je 34-godišnjakinja 25. rujna 2022. godine, unatoč tome što joj je zbog oboljenja od Covid-19 izrečena sigurnosna mjera „liječenje u kući“, pristupila izlaznoj graničnoj kontroli na graničnom prijelazu Ilok, čime je dovela u opasnost od širenja te zarazne bolesti. Protiv osumnjičene policija je nadležnom državnom odvjetništvu dostavila posebno izviješće“, stoji u izvješću policije.

Dalje navode kako su postupili i po dojavi o mogućem narušavanju javnog reda i mira, u nedjelju, 16. listopada oko 2 sata, u Gunji. Prilikom provjere identiteta 25-godišnjaka isti je odbio dati podatke o sebi te je rukama odgurnuo policijskog službenika pri tome ga vrijeđajući. Nakon što ga je postupajući policijski službenik upozorio, osumnjičenik je pokušao ponovno odgurnuti policijskog službenika, s ciljem odbijanja napada na policijskog službenika prema 25-godišnjaku su u skladu sa zakonom uporabljena sredstva prisile tjelesna snaga i  sredstva za vezivanje. Osumnjičenik je priveden u prostorije policije gdje mu je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu od 1,51 g/kg. Policija je provela kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom iz Gunje kada smo utvrdili da je svojim ponašanjem povrijedio odredbe Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona osobnoj iskaznici, a kako ga sumnjičimo da je počinio i kazneno djelo Prisila prema službenoj osobi nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti ćemo kaznenu prijavu.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježene su četiri prometne nesreće. U dvije prometne nesreće je nastupila samo materijalna šteta (Cerna, Šarengrad), dok su u dvije prometne nesreće (Vinkovci-2)  ozlijeđene ukupno četiri osobe.

Ta nesreća dogodila se jučer, 17. listopada 2022. godine, oko 18,30 sati, u Vinkovcima, i to u križanju Ulice Ivana Gorana Kovačića i Ulice Jurja Dalmatinca.

„Policijski službenici su obavili očevid kojim je utvrđeno kako je 59-godišnjakinja upravljajući osobnim automobilom vinkovačkih registarskih oznaka u raskrižju oduzela prednost prolaza osobnom automobilu vinkovačkih registracijskih oznaka kojim je upravljala 42-godišnjakinja, i nakon udara osobni automobil kojim je upravljala 42-godišnjakinja udara u treći automobil vukovarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 42-godišnjak iz suprotnog smjera te rasvjetni stup. 42-godišnjakinja i dvoje djece iz vozila su prevezeni u Opću županijsku bolnicu u Vinkovcima gdje je utvrđeno da su vozačica i jedno dijete lakše, dok je drugo dijete teže ozlijeđeno. U ovoj prometnoj nesreći očevidom smo utvrdili da ozlijeđene osobe nisu koristile pojas na propisan način“, navode iz policije.

Protiv 59-godišnje vozačice policija će Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima dostaviti kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“.