U Vinkovcima otvoren Poludnevni boravak i Savjetovalište za djecu, mlade i obitelj

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Osječki Centar za nestalu i zlostavljanu djecu otvorio je u petak u prostoru Centra za socijalnu skrb u Vinkovcima, u ulici Jurja Dalmatinca, Poludnevni boravak i Savjetovalište za djecu, mlade i obitelj.

“Danas sam sretna što imamo čast otvoriti prvi Poludnevni boravak za djecu i mlade u riziku na području grada Vinkovaca s obzirom na to da tu socijalnu uslugu nismo do sada nudili. Ona je jako važna jer izravno pridonosi deinstitucionalizaciji, procesu koji sustav socijalne skrbi već godinama prolazi. Nadam se da ovo nije kraj naše suradnje s Centrom za nestalu i zlostavljanu djecu jer su oni već dugo vremena izravno uključeni u probleme zajednice, pa zajedno možemo implementirati i druge kvalitetne programe i projekte”, kazala je ravnateljica Centra za socijalnu skrb Vinkovci Ivanka Jutriša.

Po riječima voditelja Centra za nestalu i zlostavljanu djecu iz Osijeka Tomislava Ramljaka u vinkovačkom Poludnevnom boravku trenutačno se nalazi 12 djece. Osim u Vinkovcima Centra ima poluboravke i u Osijeku, Našicama, Požegi, Slavonskom Brodu i Virovitici u kojma boravi ukupno 70 djece s problemima u ponašanju.

“Što je jako važno, u Vinkovcima ćemo napraviti i edukacijski centar gdje ćemo raditi različite edukacije za djecu, roditelje, mlade i sve koje budu zanimale naše edukacije”, kazao je Ramljak.

Vinkovačke prostorije simboličnim presjecanjem vrpce otvorili su ravnateljica Centra za socijalnu skrb Vinkovci Ivanka Jutriša i zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Gabrijel Šokičić.

“Ovo je odličan primjer suradnje bez koje nema kvalitetnog rada u bilo kojem području pa tako i u ovome. Ovo je jedan posebno vrijedan posao u kojemu vi dajete od sebe za djecu koja su u potrebi, koja trebaju našu pomoć. Mi kao Grad stojimo na raspolaganju i činimo sve što možemo da svatko u ovome gradu nađe svoje mjesto i osjeća se što ugodnije. To želimo i vama i želim vam da ovaj Centar ostvari svoju svrhu i da bude na korist prije svega djeci, a vama da pruži zadovoljstvo u vašem radu”, istaknuo je Gabrijel Šokičić.