Djelatnici uz auto cestu pronašli pvc paket sa 550 grama heroina

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, PU Vukovarsko-srijemske županije izvijestila je kako su djelatnici Hrvatski cesta uz auto cesu Zagreb – Lipovac, nedaleko od naplatnih kućica Lipovac, pronašli pvc paketić zamotan u samoljepljivu traku sa 550 grama heroina. Droga je pronađena tijekom jutarnjih sati 1. travnja

„O pronalasku paketa sjelatnici izvijestili su djelatnike Postaje granične policije Bajakovo. Na mjestu događaja obavljen je očevid, a policijski službenici Odjela kriminaliteta droga preliminarnim narko-testom utvrdili kako je sadržaj paketa, bijelo-smeđa praškasta tvar, droga tipa heroin. Težina pronađenog paketa je oko 550 grama, navode iz PU Vukovarsko-srijemske. Paket je poslan na vještačenje u Centar za forenzična istraživanja, ispitivanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ u Zagrebu, a nastavlja se i daljnje kriminalističko istraživanje od strane službenika Odjela kriminaliteta droga PU vukovarsko-srijemske“, stoji u priopćenju PU.

Izvijestili su i o događaju od četvrta kada je 33-godišnjak iz Vinkovaca, oko 20.30 sati, pokušao je zapaliti ugostiteljsski objekt u Vinkovcima.

„Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 33-godišnjak, pod utjecajem alkohola (2,00 g/kg), revoltiran odbijanjem reproduciranja njegove glazbene želje, verbalno se sukobio s vlasnikom ugostiteljskog objekta, napustio ugostiteljski objekt te se nedugo potom vratio na mjesto događaja s dva kanistera benzina. Benzin je počeo prolijevati po terasi ugostiteljskog objeka i prijetio kako će zapaliti objekt. Vlasnik objekta, 45-godišnjak iz Vinkovaca, spriječio ga je u namjeri i zadržao do dolaska policijske ophodnje. 33-godišnjak će po završetku kriminalističkog istraživanja biti predan u pritvorsku jednicu policije“, navode iz policije.

U službenom priopćenju PU ukazuje s ei na događaj od četvrtka kada je uslijed nekontroliranog spaljivanja biljnog otpada 30-godišnjak iz Đeletovaca izazvao požar koji se proširio na drvenu nastambu i rolo bale sijena. U požaru je izgorjela drvena nastamba u kojoj se nalazilo šest ovaca i sedam janjića te rolo bale sijena. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a požar su ugasili vatrogasci DVD Đeletovci i DVD Nijemci. Materijalna šteta iznosi više tisuća kuna.

U protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske zabilježene su tri prometne  nesreće s materijalnom štetom (cesta Vinkovci-Županja, auto-cesta Zagreb-Lipovac kod odmorišta „Spačva“, Županja).