Obilježen Međunarodni dan starijih osoba

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, U suradnji s Domom za starije i nemoćne osobe Grad Vukovar i ove godine obilježio je Međunarodni dan starijih osoba koji se slavi 1. listopada.

Ove godine program je organiziran ispred Radničkog doma u središtu Vukovara gdje je se okupio veliki broju umirovljenika. Uz domjenak u okviru programa umirovljenici su se zabavljali uz zvuke tamburaškog sastava Sremci, a u programu su sudjelovali i mališani iz Dječjeg vrtića Vukovar 1. Za sve starije građane u sklopu današnjeg obilježavanja njihovog Međunarodnog dana, u prostorima Doma zdravlja Vukovara održano je i edukativno predavanje na temu Programa ranog otkrivanja raka, prevencije pada te njegu kože, a predavači su bili patronažni tehničari.

„Grad Vukovar se trudi iz godine u godinu svim svojim sugrađanima treće životne dobi pomoći sudjelujući i sufinancirajući razne projekte i programe. Posvećujemo im posebnu pozornost, a oni su i sami izuzetno aktivni, pa tako ne propuštamo uključivati se u njihove aktivnosti i podržavati ih“, reka ja zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić koja je pozdravila okupljene umirovljenike.

Gradski pročelnik Dražen Kobašević rekao je kako Grad Vukovar za socijalni program izdvaja oko deset milijuna kuna, između ostaloga za sufinanciranje gradskoga prijevoza umirovljenika, izlete i božićnice.