U Vinkovcima danas započinje 3. Media In Time festival novinarstva uz dodjelu nagrada HND-a za lokalno novinarstvo

Foto: CKM

Panel diskusijom na temu „”Mali” mediji, velike teme”, u Vinkovcima danas započinje 3. Media In Time festival novinarstva koji organizira Centar za kulturu medija iz Vinkovaca sa središnjom temom posvećenoj lokalnom novinarstvu i dvojbama i problemima koji postoje u lokalnim medijima prilikom otvaranja pojedinih tema, od problema s izvorima do pokušaja političkih i inih pritisaka i ometanja, a koja ponekad znaju doći i od strane vlastitog poslodavca i uredništva.

Središnji dio ovogodišnjeg Media In Time festivala bit će dodjela nagrada Hrvatskog novinarskog društva (HND) za najbolje lokalne novinarske radove, koje nose imena dvojice iznimnih hrvatskih novinara, Anđelka Ercega i Siniše Glavaševića, a Media In Time festival novinarstva bit će stalno mjesto njihovih dodjela i u budućnosti.

Riječ je o novoustanovljenim nagradama Hrvatskog novinarskog društva kojima se želi odati priznanje novinarima koji samoprijegorno i profesionalno rade novinarski posao u lokalnim medijima, a znaju ostati u sjeni kolega koji se bave temama nacionalnog predznaka. Može se istaknuti kako su laureati novinarke i novinari od Dubrovnika do Vukovara. Svečanost dodijele nagrada iz lapidarija Gradskog muzeja Vinkovci prenosit će se uživo na HND-ovim stranicama na Facebooku i You Tubeu. 

Nakon što dodijele nagrada za najbolje lokalne novinarske radove, uslijedit će svečanost otvorenja izložbe „Franjo Fuis: od stripa do kazališta i filma i natrag” Veljka Krulčića, koja će u galeriji Gradskog kazališta Jotze Ivakića biti postavljena u sklopu suradnje Media In Time festivala i Fra Ma Fu festivala reportaže i reportera iz Virovitice odnosno Daruvara.

Foto: HND