U vinkovačkoj bolnici obilježen Međunarodni dan sestrinstva

vinkovci, medicinske, sestre, dan, sestrinstvo
Foto: Grad Vinkovci

VINKOVCI, U vinkovačkoj bolnici u četvrtak je obilježen Međunarodni dan sestrinstva, a tim povodom bolnicu je posjetio vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić kako bi još jednom ukazao na važnost medicinskih sestara u zdravstvenom sustavu.

Vinkovački gradonačelnik najavio je kako će Grad Vinkovci i Vukovarsko-srijemska županija Općoj županijskoj bolnici Vinkovci tijekom godine donirati 4D ultrazvučni uređaj koji će se koristiti za ginekološke preglede među kojima su fetalni ultrazvučni pregled kojim se mjeri biometrija ploda.

“Na ovaj način želimo doprinijeti da naši građani dobiju uslugu kakvu su zaslužili i kakvu očekuju od jedne ovakve ustanove kao što je Opća županijska bolnica Vinkovci. Svim medicinskim sestrama i tehničarima želim zahvaliti i čestitati Međunarodni dan sestrinstva!”, poručio je gradonačelnik Ivan Bosančić.

U nazočnosti ravnatelja bolnice Krunoslava Šporčića te medicinskih sestara, prezentaciju o radu i položaju medicinskih sestara održala je pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo vinkovačke bolnice Tea Prgić.

Napomenula je kako u vinkovačkoj bolnici radi 397 medicinskih sestara, te da u toj bolničkoj ustanovi nije zabilježen značajan odlazak sestara.