U Slavoniju se isplati investirati

otok, konferencija, poduzetnici, ministar
Foto: Đuro Karalić

OTOK, U Otoku je održana poslovna konferencija “Slavonija, mjesto vaše investicije” s koje su potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac te ministar državne imovine Goran Marić poručili kako se u Slavoniju isplati investirati te je država nizom mjera spremna poduprijeti buduće investitore u tu regiju.

“U ovom trenutku je pred potpisom 47 projekata gradova i općina, ukupne vrijednosti gotovo 300 milijuna kuna transferiranih iz strukturnih fondova EU za stvaranje pretpostavki poduzetnicima i investitorima da ne zaobiđu Hrvatsku, već dođu i ulažu”, rekao je ministar Darko Horvat.

Ministrica Gabrijela Žalac najavila je nova ulaganja u projekte poduzetničke infrastrukture poručivši kako su poduzetnici u Hrvatskoj najbolji korisnici fondova EU i upravo su oni ti koji podižu razinu BDP-a po glavi stanovnika.

“Dobar dio onoga što sada radimo će vjerojatno biti vidljivo nakon završetka ovoga našega mandata, ali to ne znači da to ne trebamo raditi. Da se ovako ulagalo prije pet ili deset godina, danas bi situacija sigurno bila puno bolja”, ocjenio je ministar Tomislav Tolušić.

Tijekom konferencije održano je nekoliko panel rasprava u kojima su sudjelovali i poduzetnici koji su već investirali u Slavoniji, a kao jedna od poduzetničkih zona za pohvaliti istaknuta je otočka.

“Prije dvije godine imali smo proračun od 17 a danas od 71 milijun kuna, dok je u razvoj grada do sada uloženo ukupno 238 milijuna kuna”, pohvalio se otočki gradonačelnik Josip Šarić.