U Sveučilišnom centru Posavina u Orašju raspisat će se natječaj za upis na preddiplomske studije Socijalnog rada, Novinarstva i Odnosa s javnošću

Foto: Filozofski fakultet Mostar

Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru (SUM) od akademske 2023./2024. godine raspisat će natječaj za upis na preddiplomske studije Socijalnog rada, Novinarstva i Odnosa s javnošću u Sveučilišnom centru Posavina u Orašju, izvijestili su iz te visokoškolske ustanove.

Posebno veliko zanimanje vlada za studij Socijalnog rada, napominju.

Pročelnica Socijalnog rada doc. dr. sc. Anita Begić navodi kako se profesija socijalnog rada pokazala izvrsnom u prevladavanju društvenih kriza uzrokovanih ratovima, ekonomskim i socijalnim neprilikama i prirodnim katastrofama.

Po riječima ministra rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike u Vladi RH Marina Piletića od ove akademske godine svi studenti koji završavaju studij Socijalnog rada na Filozofskom fakultetu SUM-a moći će položiti i tri dodatna ispita koji su uvjet za priznavanje inozemne stručne kvalifikacije.

Studij Novinarstva Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru kreće s novim nastavnim planom i programom, uvodi dodatne sate praktične nastave, a ovaj studij budući studenti mogu upisati i u Sveučilišnom centru Posavina u Orašju.

Medijski i istraživački centar SUM-a studentima nudi rad na Sveučilišnoj televiziji SUM TV, news-portalu SUM Sova, SUM radiju, sveučilišnim novinama “Universitas Mostariensis” i elektroničkom biltenu – Newsletter.

Pročelnik studija Novinarstva Filozofskog fakulteta SUM-a doc. dr. sc. Franjo Takač ističe kako se novi nastavni plan i program još više prilagođava potrebama tržišta.

Studij Odnosa s javnošću Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, jedini je sveučilišni, preddiplomski i diplomski program takve vrste na javnim sveučilištima u jugoistočnoj Europi, navodi se.

Pročelnik studija Odnosa s javnošću doc. dr. sc. Marijan Primorac kaže kako integracijom teorijskog i praktičnog dijela nastave studenti usvajaju visoku razinu znanja u skladu s najvišim profesionalnim standardima i etikom.

Studenti koji pohađaju dislociranu nastavu u Orašju imaju ista prava i obveze kao i studenti matičnog studija na SUM-u. Cijena studija je 900 KM po semestru, odnosno 1800 KM za akademsku godinu.