U srijedu u Gradskom kazalište Joze Ivakića posljednja ovosezonska premijera, komedija “Privatni život” Noëla Cowarda

Foto: Đuro Karalić

U srijedu, 29. lipnja na pozornici vinkovačkog Gradskog kazališta Joze Ivakića premijerno će biti izvedena komedija engleskog dramatičara Noëla Cowarda “Privatni život” u režiji mladog zagrebačkog redatelja Hrvoja Korbara s glumačkom postavom koju čine Vladimir Andrić, Katarina Baban, Martina Stjepanović Meter i Vedran Dakić.

Predstavljajući tu, posljednju ovosezonsku premijeru vinkovačkog kazališta, ravnatelj Zdenko Rečić kazao je kako je riječ o još jednoj odličnoj predstavi, a hoće li postati hit, odlučit će gledatelji.

„Svima čestitke i hvala na dobro odrađenom poslu“, kazao je Rečić dodajući kako su vinkovački poklonici kazališne umjetnosti u sezoni koja je na izmaku imali prilike pogledati čak pet premijera od kojih je najzahtjevnija bila “Tena – kronika raspada jedne ljepote” prema tekstu Josipa Kozarca u dramatizaciji Borislava Vujčića i režiji Dražena Ferenčine, a čija je prvotna premijera morala biti odgođena zbog korone.

Po riječima redatelja Hrvoja Korbara, komedija “Privatni život” bavi se bavi prikazom bračnih, partnerskih i romantičnih odnosa dva bračna para iz 30-godina prošloga stoljeća.

“Noël Coward je jedna od najpoznatijih figura teatra prošloga stoljeća. Obilježio je gotovo cijelo stoljeće svojim dramskim i komičnim tekstovima, a likove iz njegovih dijela tumačili su na pozornicama brojne slavne glumice i glumci poput Elizabeth Taylor i Richarda Burtona koji su glumili upravo u komediji “Privatni život””, kazao je Korbar.