U spomen na poginule i nestale u tri rata u Bošnjacima otkriven spomen križ

Foto: Đuro Karalić

BOŠNJACI, U spomen na 105 mještana Bošnjaka poginulih i nestalih u Prvom, 569 u Drugom svjetskom ratu, te 14 u Domovinskom ratu, u središtu toga mjesta, na trgu koji se još uvijek uređuje, danas je otkriven spomen križ.

“Zločinci moraju odgovarati za ove zločine, a nestale se mora pronaći kako bi mogli nastaviti izgrađivati Hrvatsku na zdravim temeljima”, poručio je u prigodnom obraćanju vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

Sudionicima svečanosti među kojima su se nalazili i ministar obrane Mario Banožić, ministrica poljoprivrede Marija Vučković i predsjednica Saborskog odbora za poljoprivredu Marijana Petir, obratio se i načelnik Općine Bošnjaci Andrija Juzbašić poručivši sumještanima da im poginuli i nestali Bošnjačani u tri rata trebaju biti orijentir i svjetionik u izgradnji bolje sutrašnjice..

Podno spomen križa položeni si vijenci i zapaljene svijeće, a članovima obitelji i rodbine poginulih i nestalih iz Domovinskog rata uručene su zahvalnice i plakete.

“Danas smo sigurni u svojoj državi i moramo sve učiniti kako bi tu državu očuvali i sačuvali i za buduće naraštaje, kako žrtva onih koji su za nju dali živote ne bi bila uzaludna”, poručio je na kraju svečanosti ministar obrane Mario Banožić.