Ivan Penava: Očekujem u prvom krugu pobjedu za gradonačelnika i suverenu pobjedu liste za Gradsko vijeće

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR. Posljednji vikend pred lokalne izbore na štandu, u središtu Vukovara, bili su i članovi Nezavisne liste Ivan Penava koji su se družili s građanima i dijelili im promidžbeni materijal. Bila je to i još jedna prilika da se građani upoznaju s programom aktualnog gradonačelnika Ivana Penave i njegovim planovima za naredne četiri godine.  

Komentirajući vrijeme pred kampanje i kampanje Penava kaže kako je s obzirom na okolnosti uzrokovane virusom Covid-19 zadovoljan učinjenim te da smatra da su građanima uspjeli predočiti sve ono što planiraju napraviti i raditi tijekom iduće četiri godine. Mišljenja je kako je kampanja bila bez „zločestoća i nepodopština“ te da je protekla u demokratskom ozračju od strane svih. Izrazio je i nadu da će tako proći i posljednji tjedan kampanje kao i sami izbori 16.svibnja.

„Zadovoljni smo i s posjetom građana našem štandu u središtu grada. Dosta građana nam prilazi iz svih dijelova grada. Radimo 7 godina u kontinuiteti, učinili smo jako puni to prepoznaju građani koji nam i prilaze. Mjerodavno je samo ono što je napravljeno i zato je tolika posjećenost. Trebamo biti zadovoljni s pomacima koji su učinjeni“, rekao je Penava.

Radi svega što je učinjeno i realizirano tijekom proteklih godina Penava očekuje odlične izborne rezultate 16. svibnja.

„Svi pokazatelji i analitika govore nam kako ćemo već u prvom krugu ostvariti pobjedu za gradonačelnika Vukovara ali i imati većinu u Gradskom vijeću. Govore to i ankete i razna istraživanja iako s tim podacima treba biti oprezan. Međutim, niti tu ne mogu odstupanja biti velika nego tek u okviru statističke greške. Većina anketa govori u prilog tome. Svi ostali su daleko iza nas“, rekao je Penava.

Za listu za Gradsko vijeće kaže kako je onda osvježena u odnosu na prošle četiri godine ali i da je na njoj niz vijećnika koji su djelovali i u prošlom sazivu Gradskog vijeća.

„Složili smo najbolju listu za izazove koji su pred nama. Slagali smo se je u dogovoru gdje smo poštovali mišljenje i stavove svih“, istakao je Penava.

Najavio je kako će se Vukovar nastaviti razvijati kako su i zacrtali, odnosno da će ostati i postati vodeći grad u Hrvatskoj po mnogo toga, a samim tim i mjesto poželjno za život. Najavljuje i dalje apsolutni napredak u mnogo toga.

„Nama su interesi Vukovara i građana Vukovara na prvom mjestu i pri tome ne razmišljamo kako će na to reagirati Vlada RH ili bilo tko drugi. Ne kalkuliramo s interesima grada. Želimo nastaviti s projektima koje smo započeli, razvojem gospodarstva, otvaranjem radnih mjesta, doseljavanjem… Raduju me povratne informacije od turista koji se oduševe sa svime što je napravljeno“, rekao je Penava.

Govoreći o učinjenome tijekom proteklih godina podsjetio je na realizirane projekte koji su, kako je rekao, na ponos svih građana Vukovara.

„U odnosu na prije 5 godina imamo 1.177 više radnih mjesta. Samo tijekom 2020.  godine, koju je obilježila epidemija korona virusa, otvorili smo novih 243 radnih mjesta. Imamo 85 posto više obrta i 65 posto više poduzetnika u odnosu na prije 5 godina. Gospodarska zona je dupke popunjena i tamo je zaposleno 700 radnika. Sjetimo se samo kako je izgledala prije nekoliko godina. Jedan od razloga tome je i što smo za poticaje u gospodarstvu osigurali 50 milijuna kuna. U isto vrijeme radilo se puno i na infrastrukturnim projektima pa je samo tijekom protekle četiri godine, iz gradskog proračuna, za obnavljanje infrastrukture izdvojeno 200 milijuna kuna. Stoga pozivam građane da 16. svibnja izađu na izbore i prije nego glasaju prisjete se što se sve učinjeno, kako je grad izgledao prije nekoliko godina, a kako izgleda danas. Vukovar zna zašto“, zaključio je Penava.