Nekoliko požara, krađa i prometna s teže ozlijeđenom osobom

Foto: Ivan Matić

VINKOVCI, PU Vukovarsko-srijemske izvijestila je kako je iz radnog stroja osječke građevinske tvrtke, koji se nalazio parkiran u Mirkovcima, otuđena veća količina goriva. Provala se dogodila u noći 30. lipnja/ 1. srpnja. Materijalna šteta bit će naknadno utvrđena.

 Na poljoprivrednom predjelu „Cerje“ kod Soljana, u ponedjeljak, oko 15,40 sati, izbio je požar. U požaru je izgorjelo oko 1,5 hektara usjeva pšenice i oko 3,5 hektara strništa. Požar su ugasili vatrogasci dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Vrbanje, Soljana i Strošinaca. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba. Očevidom je utvrđeno kako je uzrok požara mehaničko trenje uslijed kvara na regulatoru broja okretaja na kombajnu koji je poljoprivrednoj površini vršio pšenicu. Vlasniku, 53-godišnjaku iz Soljana, pričinjena je materijalna šteta od nekoliko desetaka tisuća kuna.

Jutros oko 6,40 sati izbio je požar u prostorijama drvne industrije u Dugoj ulici u Vinkovcima. Izgorjelo je spremište za piljevinu. Požar su ugasili djelatnici tvrtke. U požaru nema ozlijeđenih osoba. Slijedi očevid kojim će se utvrditi uzrok i okolnosti požara te iznos materijalne štete.

Također jutros, ali oko 8 sati, na auto-cesti A3 u blizini mjesta Štitar došlo je do samozapaljenja osobnog automobila „Seat Ibiza“ austrijskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 30-godišnji državljanin Srbije. U vozilu nije bilo drugih putnika, a vozilo se kretalo iz smjera Zagreba u smjeru Lipovca. U požaru nema ozlijeđenih osoba. Požar su ugasili vatrogasci DVD Županja.

Na području PU vukovarsko-srijemske tijekom protekla 24 sata dogodilo se sedam prometnih nesreća, od čega pet prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vinkovci-2, Vukovar-2, auto-cesta A3) jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena (Vinkovci) i jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena.

Ta nesreća dogodila se u ponedjeljak, oko 10,25 sati, dok je 55-godišnjak iz Vinkovaca upravljao osobnim automobilom vinkovačkih registracijskih oznaka, krećući se kolnikom ulice K. Krešimira u Nijemcima, iz smjera centra mjesta u smjeru Podgrađa. Prije samog izlaska iz mjesta, 55-godišnjak je pomaknuo vozilo udesno, udario u prometni znak te vozilom sletio na zemljanu površinu. U prometnoj nesreći 55-godišnjak je teže ozlijeđen. Očevidom nije utvrđena prisutnost alkohola.