Nikola Todorović brončani u Irskoj

Foto: KDU Vukovar

Irski grad Waterford, bio je domaćin  6. Kupa Europske unije u dizanju utega za mlađe uzraste natjecatelja, a nastupili su natjecatelji iz 13 zemalja Europske unije, a hrvatske boje branilo je troje natjecatelja, članova Kluba dizača utega Vukovar, koji su dali svoj doprinos, plasmanu Republike Hrvatske na sedmo  mjesto u „zlatnu sredinu“, čime su opravdali  poziv izbornika u reprezentaciju .

U svom prvom nastupu u dresu sa državnim grbom, Nikola Todorović je pokazao svoj talent, osvojivši treće mjesto i brončano odličje u konkurenciji natjecatelja do 15 godina a svoj uspješan nastup „začinio“ je sa postavljenim novim državnim rekordom za kategoriju do 61 kg. u trzaju sa 81 kg., dok je u izbačaju podigao 94 kg. i u biatlonu ostvario rezultat od 175 kg.

Nataša Dermiček je nastupila u uzrastu U15 i u toj konkurenciji sa ostvarenim rezultatima od 38 + 50 =88 kg. plasirala se na sedmo mjesto.

Hermana Dermiček predstavljala je Hrvatsku u uzrastu U17 i rezultatima od 68+75=143 kg. osvojila osmo mjesto.

Dok su se naši reprezentativci borili za svoju zemlju u Irskoj, ni ostali dio natjecatelja KDU Vukovar, nije mirovao, jer ih je gotovo istovremeno čekao nastup u Mađarskoj na 38. Kupu Budimpešte gdje su imali uspješan nastup, osvojivši drugo mjesto, u konkurenciji sedam ekipa iz pet zemalja.

U Mađarskoj su nastupili : Željka Miljković sa 35+45=80 kg., Ana Crnjac sa 67+85= 152 kg., David Todorović sa 28+38=66 kg. i David Todorović sa 61+74=135 kg.