U sklopu Europskog tjedna održan Sajam projekata na Orionu

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, U sklopu Europskog tjedna u organizaciji vinkovačke Razvojne agencije VIA, u središtu grada održan je prvi Sajam EU projekata na Orionu koji je, prigodnim obraćanjem, otvorio gradonačelnik Ivan Bosančić.

”Ovo je ono što želimo u budućnosti. Želimo da naš proračun raste zahvaljujući dobrim projektima i angažmanu djelatnika Gradske uprave, Razvojne agencije VIA, udruga i civilnog društva. Neka sajam bude poticaj svima onima koji razmišljaju da uđu u određene projekte i na taj način doprinesu razvoju grada”, poručio je Ivan Bosančić.

Po riječima Mirte Štrk, direktorice Razvojne agencije VIA, cilj je Sajma projekata na Orionu povećanje vidljivosti EU projekata.

“Ovom manifestacijom želimo isto tako dati poticaj svima koji žele da se informiraju o načinima kako se uključiti u projekte koji se trenutno provode, o mogućnostima koje se mogu iskoristiti u okviru raspoloživih EU sredstava, a možda i one odlučnije potaknuti da se odluče promijeniti zanimanje u voditelja projekta ili stručnog suradnika na projektu jer i te prilike financiramo kroz neke od projekata”, kazala je Mirta Štrk.