Bosančić: Podjelom vaučera za udžbenike potpomažemo i lokalno gospodarstvo

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Iz proračuna Grada Vinkovaca samo za nabavku udžbenika za osnovnoškolce koji pohađaju neku od osnovnih škola na području grada, godišnje se izdavaja oko 1,5 milijuna kuna, a novost su ove godine vaučeri koje će za nabavku udžbenika dobiti učenici od 2. do 8. razreda osnovne škole, kazao je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić pojašnjavajući u izjavi novinarima kako će ove godine izgledati raspodjela novca za učeničke potrebe.

“S obzirom da ove godine ne idu novi udžbenici i da djeca mogu udžbenike uzeti od starijih, odlučili smo se na mjeru da idemo s 500 kuna na vaučeru na način da će učenici od 2. do 8. razreda vaučere dobiti na podjeli svjedodžbi i te vaučere će moći iskoristiti u lokalnim knjižarama za bilo što drugo. Oni koji knjige pribave od nekog starijeg, tih 500 kuna će moći iskoristiti za nabavku nove školske torbe ili već u kojem im smjeru to bude potrebno”, kazao je Bosančić.

Rekao je i kako mjera isplate od po 1.000 kuna za učenike prvih razreda osnovne te srednje škole i ove godine ostaje na snazi te će nakon upisa učenici biti pozvani da dostave svu potrebnu dokumentaciju.

“U proračunu smo osigurali 1,5 milijun kuna samo za osnovne škole i to je ono što smo i najavljivali. Isplatu za svako novorođeno dijete podigli smo na 2000 kuna, sufinanciramo boravak sve djece u vrtićima, provodimo mjeru isplate 1.000 kuna u prvom razredu osnovne i srednje škole, a dajemo 500 kuna na vaučeru za učenike od 2. do 8. razreda osnovne škole, svi studenti su dobili stipendije”, pobrojao je mjere vinkovački gradonačelnik.

Napomenuo je kako korist od vaučera neće imati samo osnovnoškolci i njihove obitelji već i lokalne knjižare u kojima se na osnovu vaučera obavi potrebna kupnja.

“Mislim da time potpomažemo i lokalno gospodarstvo”, zaključio je Bosančić.