U proteklih nekoliko dana vukovarski trkači aktivni na nizu utrka u Hrvatskoj

Foto: Stjepan Čošić

VUKOVAR, Prošli tjedan obilovao je utrkama pa su tako i trkači AK Maraton Vukovar bili aktivni i nastupili na čak 4 utrke.

 U srijedu 23. ožujka, na Dunavskoj šetnici u Vukovaru, u organizaciji AK Maraton Vukovar održana je prva od 5 utrka “Kup grada Vukovara”. Utrka je dužine 5 kilometara, a nastupilo je 47 trkača. Najbrži je bio Josip Matezović, inače član UMK Mazator iz Slavonskog Broda.

U subotu 26. ožujka, u Vinkovcima, također je održana utrka na 5 kilometara i to pod nazivom “Vinkovci Orient Express”. Na toj utrci 3. mjesto osvojio Kristijan Anđelić član AK Maraton Vukovar.

U nedjelju 27. ožujka, u Zagrebu, održane su 2 cestovne utrke i to Supermaraton Zagreb – Čazma dugačak 61,3 kilometara. Riječ je o jednoj od najzahtjevnijih cestovnih utrka u Hrvatskoj koju je po peti put istrčao maratonac iz AK Maraton Vukovar Stjepan Čošić.

Druga utrka održana u Zagrebu bila je “7. Zagrebački proljetni polumaraton” koji su uspješno istrčali Siniša Busić, Tin Mujkić i Andrea Pavlović. Svi troje su članovi AK Maraton Vukovar.