U Otoku svečano otvoren 31. Festival glumca, u konkurenciji za nagrade 20 predstava

Foto: VSŽ

Ukupno 20 predstava u konkurenciji je za nagrade 31. Festivala glumca koji je svečano otvoren u Otoku, ovogodišnjem gradu domaćinu. Festival je otvorenim proglasio vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić, a potom su gledatelji imali prigodu pogledati predstavu autorski projekt Vanje Jovanovića i Mateja Sudarića “Plišana revolucija” u režiji Vanje Jovanovića.

“Raduje nas i što ćemo ugostiti i iznimno jaku glumačku ekipu koja igra u predstavama. Grad domaćin festivala mijenja se iz godine u godinu, a predstave gostuju u svim gradovima i općinama u Vukovarsko – srijemskoj županiji što je od iznimne važnosti za naše građane”, rekao je župan Damir Dekanić.

Izbornica festivala, glumica Ksenija Prohaska, rekla je kako je odabrala najbolje predstave koje krasi visoka kvaliteta te je ostala iznenađena velikim brojem mladih, a kvalitetnih glumaca koje Hrvatska ima.

Domaćin 31. Festivala glumca je glumac Draško Zidar dok će o najboljima i nagradama odlučivati ocjenjivački sud u kojem se nalaze glumci Blanka Bart Hajoš, Vid Balog i Vladimir Andrić.

Festival traje do 19. svibnja.