Proizvođači okupljeni oko Agro-klastera svoje kvalitetne proizvode nude i u Malinskoj na otoku Krku

Foto: Općina Lovas

Agro-klaster Vukovarsko-srijemske županije i Općina Malinska otvorili su u Malinskoj na otoku Krku trgovinu poljoprivrednih proizvoda Butiga.

U ovaj je projekt koji je proizašao iz dugogodišnje suradnje općine Lovas i Malinska-Dubašnica, trenutačno je uključeno 20 OPG-ova iz Vukovarsko-srijemske županije koji su ponudili suhomesnate proizvode, sireva, sokove, rakije i likere, vina, med, pekmeze te orašaste plodove.

Na otvorenju Butige prigodno su se obratili direktor Agro-klastera Zdenko Podolar, direktor KD Dubašnica Toni Kraljić, načelnica Općine Lovas Tanja Cirba, načelnik Općine Malinska-Dubašnica Robert Anton Kraljić, predstavnik Primorsko-goranske županije te vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić.

“Raduje nas činjenica da će naši prijatelji iz Malinske, kao i njihovi mnogobrojni turisti, u Butigi moći nabaviti ukusne i kvalitetne srijemske i slavonske proizvode: čvarke, kobasice, kulen i kukenovu seku, jaja, vina, sokove, pekmeze i brojne druge”, poručio je župan Dekanić.

Zahvalivši domaćinima za iskorak kojeg su učinili na planu promoviranja otočnih, ali i malih vukovarsko-srijemskih proizvođača kvalitetnih domaćih prehrambenih proizvoda Dekanić je kazao kako će se potruditi da priliku sličnog vida prezentiranja svojih gastro aduta proizvođači otoka Krka uskoro dobiju i u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

U ime Općine Lovas svim sudionicima projekta zahvalila se općinska načelnica Tanja Cirba podsjetivši na dugu suradnju Lovasa i Malinska-Dubašnica, u kojoj su Lovašćani tijekom Domovinskog rata i progonstva našli privremeni smještaj.

Ponajbolji bodulski ali i slavonski sirevi, suhomesnati proizvodi, džemovi, medovi ali i vina, “žestice” i brojni slični gastro proizvodi predstavljat će se i na kupnju od sad nuditi u atraktivno uređenome prodajnom prostoru Butige, smještenoj na samoj rivi Malinske.