U osobnom vozilu, na GP Ilok, pronađeno 75 kilograma marihuane

Foto: Ivan Matić

VINKOVCI, Djelatnici policije i carine su u nedjelju na Graničnom prijelazu Ilok – Bačka palanka u osobnom vozilu zagrebačkih registracijskih oznaka pronašli skriveno 75 kilograma marihuane. Vozilom je upravljao 66-godišnji zagrepčanin koji je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku PU. Načelnik PU Vukovarsko-srijemske Fabijan Kapular rekao je kako je droga bila skrivena na više mjesta u vozilu posebno napravljenih za te stvari poput unutrašnjosti lijevih i desnih zadnjih vrata, prostoru ispod ladice u unutrašnjosti vozila, u podvozju vozila, plinskom spremniku i rezervnoj gumi.

„Radi se o 74,465 kilograma marihuane podijeljenih u 137 paketića“, istaknuo je Kapular.

Voditelj Odjela kriminaliteta droga PU Krešimir Hunjet pojasnio je kako zaplijenjena droga potječe ili s Kosova ili iz Albanije, da je bila namijenjena tržištu Hrvatske ali i kako su se na pretragu vozila odlučili analizom rizika što uključuje niz stvari koje policiji i carinicima ukazuju na određene sumnje.

„O vrijednosti droge za sada je teško govoriti jer ćemo je poslati na dalju analizu kvalitete. Minimalna procjena kaže da vrijedi oko 750.000 kuna s tim da bi ona na ulici vrijedila i puno više“, rekao je Hunjet.