U Općini Lovas 19 novorođene djece, roditeljima podijeljene naknade

Foto: Općina Lovas

LOVAS, Načelnica Općine Lovas Tanja Cirba uručila je 20 tisuća kuna roditeljima djece s područja Općine koja ostvaruju pravo na naknadu za novorođenu djecu u Lovasu i Opatovcu. Prema riječima Cirbe sredstva su isplaćena temeljem Odluke Općinskog vijeća Općine Lovas o isplati naknade za novorođenu djecu u obiteljima s područja Općine Lovas, a koja je godinama na snazi.

„Kroz takav socijalni i program demografskih mjera nastojimo pomoći mladim obiteljima. Tako obiteljima za prvo dijete dajemo sedam tisuća kuna, za drugo osam, za treće devet, a za četvrto i svako slijedeće dijete 12 tisuća kuna. Prvi dio od nekoliko tisuća kuna roditelji dobiju odmah, a ostali iznos u ratama od po tisuću kuna kroz godinu“, pojasnila je Cirba.

Dodaje kako je ovoga puta u pitanju 19 novorođene djece te da općinske vlasti raduje broj djece koji imaju iz godine u godinu u svojoj općini. To potvrđuje i nova vrtićka godina koja dolazi pa je tako u vrtić upisano 35 djece, a možda će ih biti.

„To je uistinu lijepi broj za našu malu općinu“, rekla je Cirba tijekom susreta s roditeljima koji je bio i dobra prilika da ih se upozna s uvjetima skorog početka nove vrtićke godine koji će se odvijati pod posebnim epidemiološkim mjerama.