Grad Vukovar osigurao za sve osnovce besplatne bilježnice i preobuku za školu

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Kao i proteklih godina Grad Vukovar je i ove godine za sve učenike osnovnih škola na području grada osigurao besplatne bilježnice i preobuću za školu. Najavio je to gradonačelnik Vukovara Ivan Penava napominjući kako je nabavu udžbenika na sebe preuzela Vlada RH.

„Bilježnice će biti na klupama prvi dan škole i one će dočekati učenike u školama. Na bilježnicama su oslikani motivi grada, a to radimo s ciljem da djeca razviju lokal patriotizam i ljubav prema svome gradu. Sukladno popisu učenika koji su dostavile škole iz proračuna Grada Vukovara za 2020. godinu, osigurano je 200.000 kuna za tiskanje 20.823 komada bilježnica (12 vrsta bilježnica)“, rekao je Penava.

Iz gradskoga proračuna osigurana su sredstva i za nabavku preobuke za djecu osnovnih škola. Ukupno je osigurano 1804 para preobuke, a preobuća je osigurana preko tvrtke Borovo. Učenici će preobuku dobiti tijekom rujna i listopada jer je potrebno odabrati veličinu (broj) preobuke za svakog učenika.

I ove godine vodilo se računa i o samoj preobući pa je tako za učenike od 1. do 4. razreda osigurano 892 para cvički koje se ne vezuju. Za učenike od 5. do 8. razreda osigurano je 912 pari tenisica. Kao i proteklih godina i za školsku godinu 2020./2021. osigurana su sredstva u Proračunu grada Vukovara u iznosu 800.000 kuna za financiranje mjesečnih gradskih autobusnih karata za prijevoz redovitih učenika srednjih škola, koji imaju prebivalište na području grada Vukovara, te za sufinanciranje međumjesnog prijevoza učenika srednjih škola u iznosu 80.000 kuna.

U školskoj godini 2020./2021. za program produženog boravka planirano je 800.000 kuna. Tako će od ove godine produženi boravak biti osiguran u svim osnovnim školama u Vukovaru. Na ovaj način Grad Vukovar se uvelike priprema za strateški cilj Ministarstva znanosti i obrazovanja, a to je Cjelodnevna nastava. Penava je podsjetio kako je Grad Vukovar poslije više godina postao osnivač osnovnih škola što je značilo i povećano ulaganje u škole. Sve to rezultira i sve boljim i kvalitetnijim uvjetima za zaposlene i učenike