Ubod stršljena uzrokovao smrt nepoznate muške osobe, pretpostavlja se kako se radi o migrantu

Policija prometna nesreća Bajakovo
Foto: Pixabay/fsHH

VINKOVCI, Iz PU Vukovarsko – srijemske izvijestili su kako je poicija dovršila  kriminalističko istraživanje u svezi pronalaska mrtvog tijela muškarca. Navode kako je 21. kolovoza, oko 18 sati, na cesti Otok-Vrbanja policijski službenik, a koji je bio izvan službe, zaustavio se na znakove muškarca koji je od njega tražio pomoć.

„Prateći informacije koje mu je muškarac davao u obližnjem grmlju kod kanala Brežnica pronašli su beživotno tijelo drugog muškarca zbog čega je policajac odmah pozvao hitnu pomoć i policijske ophodnje. Liječnik hitne medicinske pomoći na mjestu događaja je potvrdio smrt osobe te konstatirao da na mrtvom tijelu nema tragova nasilja“, navode iz PU.

Dodaju kako je na mjestu događaja proveden očevid, dok je temeljem naloga Županijskog državnog odvjetništva u Vukovaru u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Vukovar provedena i obdukcija kojom je utvrđeno da je uzrok smrti anafilaktički šok uslijed uboda insekta (stršljena). U tijeku je postupak utvrđivanja identiteta preminulog muškarca za kojeg se pretpostavlja da je bio star oko 30 godina. Muškarac koji se za pomoć obratio policijskom službeniku izvan službe je afganistanski državljanin nad kojim je proveden upravni postupak zbog nezakonitog prelaska državne granice te je smješten u Prihvatni centar za strance Tovarnik do readmisije.

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su četiri prometne nesreće, od čega dvije prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vinkovci-2) te dvije prometne nesreće u kojima su ukupno dvije osobe lakše ozlijeđene (Mirkovci, Vinkovci).

U utorak, 25. kolovoza oko 12,50 sati u Vukovarskoj ulici u Mirkovcima dogodila se prometna nesreća u kojoj su sudjelovala četiri osobna vozila te je jedna osoba lakše ozlijeđena. Uslijed neprilagođene brzine 59-godišnjak iz Jarmine nije uspio zaustaviti svoj osobni automobil prije zaustavljene kolone vozila na kolniku te udara u stražnji dio zaustavljenog osobnog automobila. Od siline udara, osobni automobil je odbačen unaprijed i udara u zaustavljeni osobni automobil koji potom udara u drugi osobni automobi. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena 26-godišnja vozačica osobnog automobila dok je 59-godišnjaku uručen obavezni prekršajni nalog.

Oko 15,10 sati na raskrižju ulica Hrvoja Vukčića-Hrvatinića i Josipa Matasovića u Vinkovcima 36-godišnjak je, upravljajući osobnim automobilom vukovarskih registracijskih oznaka, oduzeo prednost prolaska mopedu kojim je upravljao 76-godišnjak krećući se cestom s prednošću prolaska (H.V. Hrvatinića). Kako bi izbjegao sudar s osobnim automobilom, 76-godišnjak je uslijed kočenja pao na kolnik te je tom prilikom lakše ozlijeđen. Protiv 36-godišnjaka slijedi prekršajni nalog.