Održavanje 55. Vinkovačkih jeseni nije upitno, ali bit će to malo drugačije Jeseni nego dosadašnje

Foto: Fecebook Ivan Bosančić

VINKOVCI, Ovogodišnje, 55. Vinkovačke jeseni održat će se u gradu na Bosutu, ali u nešto izmjenjenom obliku, potvrdio je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić na konferenciji za novinare održanoj danas na Trgu Vinkovačkih jeseni.

Kontinuitet održavanja ove najveće manifestacije tradicijske kulture u Hrvatskoj i šire, neće biti prekinut, a Jeseni će biti održane, ali u obliku prilagođenom epidemiološkoj situaciji, kazao je gradonačelnik Bosančić dodajući kako pandemija koronavirusa ne dopušta da se u Vinkovcima kao svake godine okupi preko 10.000 sudionika, ljubitelja folklora i hrvatske kulture i baštine, no zato će Vinkovačke jeseni ove godine pretvoriti cijelu Lijepu našu u veliku pozornicu izvornog hrvatskog folklora, od juga do istoka.

Snimateljska ekipa 55. Vinkovačkih jeseni će u razdoblju od 27. kolovoza do 4. rujna posjetiti sve hrvatske županije i snimiti kratke filmove o tradicijskoj kulturi i običajima svakog kraja koji će biti prikazani kao dio prilagođenog programa Svečanog mimohoda 55. Vinkovačkih jeseni. Program svečanog otvorenja 55. Vinkovačkih jeseni će se održati u petak 18. rujna na glavnoj velikoj pozornici u centru grada, na otvorenom, uz poštivanje svih mjera koje propisuje Stožer.

Bit će organiziran i Slavonski sokak s ponudom autohtonih proizvoda uz zvuke tamburice te program Svečanog otvorenja kao i Svečani nedjeljni mimohod KUD-ova Vukovarsko-srijemske županije, ali i revija konjskih zaprega ulicama najstarijeg europskog grada.

“Budimo odgovorni prema sebi, ali i prema drugima kako bismo lakše prebrodili ovu svjetsku pandemiju kako bismo mogli još bolje uživati dogodine na 56. Vinkovačkim jesenima”, poručio je gradonačelnik Ivan Bosančić.

Izvor: Facebook Ivan Bosančić