U Nijemcima se otvara Dječji vrtić Bambi, troškove boravka djece plaća u potpunosti Općina

Foto: Pixabay

NIJEMCI, U Nijemcima će 1. travnja svoja vrata najmlađim stanovnicima te vukovarsko-srijemske općine otvoriti novoizgrađeni Dječji vrtić Bambi čije će usluge koristiti 111 mališana koja će u vrtiću po roditelje boraviti besplatno, o trošku Općine.

Dječji vrtić u Nijemcima izgrađen je i opremljen u sklopu mjere 7.4.1. „Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

“Sva djeca s područja Općine Nijemci ostvaruju pravo na besplatno pohađanje dječjeg vrtićačime se pridružujemo maloj nekolicini vrtića Hrvatskoj koja nude cjelodnevni besplatni boravak. Općina je donijela odluku o financiranju boravaka djece u vrtiću u cijelosti, s ciljem poticanja demografskim mjera. Uz poticanje ostanka mladih u našoj općini, vrtić je svoj obol dao i smanjenju nezaposlenosti na području Općine Nijemci obzirom da od ožujka 2021.g. zapošljava 11 osoba”, ističu općinske vlasti.

Vrijednost izgrađenog vrtića iznosi 6.430.487,81 kunu i ujedno je prvi vrtić u Općini Nijemci, teritorijalno najvećoj u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Općina Nijemci ove godine prepoznata je i kao 1. u Vukovarsko-srijemskoj županiji i 4. u Hrvatskoj po udjelu povučenih sredstava iz EU fondova, te 1. u Republici Hrvatskoj po izdvajanju sredstava za poticanje poljoprivrede, napominju iz Općine Nijemci.

Svečano otvorenje vrtića Bambi u Nijemcima održat će se u petak, 26. ožujka.