Goran Kajkić: Želim biti prijatelj sa svakim stanovnikom Vinkovaca i svakome dobrodošao u dom

Foto: Živi zid

Goran Kajkić, član je Živog zida i kandidat za gradonačelnika Grada Vinkovaca, a svojom pobjedom, ukoliko tako odluče birači na predstojećim lokalnim izborima, Vinkovce namjerava učiniti gradom za kojeg će čuti cijela Europa, a on će sam biti pokretač društvenih i ekonomskih promjena u gradu na Bosutu. Kao gradonačelnik, poručuje, bit će glasnogovornik i promotor svih lokalnih proizvođača i obrtnika, a pobrinut će se i da Vinkovci budu primjer razvoja, povratka mladih, života bez kriminala, bez podobnih.

Kandidat ste za gradonačelnika Grada Vinkovaca. Tko je Goran Kajkić?

Dijete grada Vinkovaca, Cibalije, slavonske ravnice, jedan od petero djece radničke obitelji, prvostupnik javne uprave. Sretno oženjen otac predivne djevojčice. Uporan u ostanku iako su neki moji već otišli.

S kojim motivima se spremate ući u predizbornu utrku?

Želim ovdje ostati. Podići obitelj i djecu. Znati da će se vrednovati znanje, a ne stranačka veza. Ne dopuštam da se novac nas stanovnika Vinkovaca raspoređuje u prijateljske džepove. Zaustavit ću ih u daljoj krađi. Uz pomoć svojih sugrađana. Neću im dozvoliti da nas ponize i natjeraju u zbijeg s rodne grude.

Što će činiti okosnicu Vašeg predizbornog programa?

Vinkovce vidim kao meku arheološkog turizma u Europi. Najstarije smo naselje. Na tome možemo graditi gradsko gospodarstvo. Nove vizije, nove ideje. To nudim. Sve javne nabava ići će otvoreno. Svi će poduzetnici biti obaviješteni i dobrodošli. Želim biti prijatelj sa svakim stanovnikom Vinkovaca i svakome dobrodošao u dom.

Jeste li i koliko zadovoljni dostignutim standardom života u gradu Vinkovcima?

Nisam. Borim se protiv neetičnih ljudi, ali iako su na vlasti 30 godina, znam da je vrijeme promjene. Građani mi to govore svakodnevno. Standard će biti daleko bolji već nakon prve moje godine mandata. Jamčim.

Što zamjerate sadašnjoj vlasti u Gradu Vinkovcima?

Nema vizije. Plana razvoja. Nema svježih ideja. Zatvoreni su u krugu nekoliko firmi i prijatelja. Ne rade za građane, nego za sebe. Nisu iskreni. Nisu dobronamjerni. I zato što nisu dobri, više neće voditi grad. Želim voditi grad s građanima, a oni sad gospodare i vladaju. S ortacima i podobnima.

Čemu se građani Vinkovaca mogu nadati u naredne četiri godine ukoliko Vam poklone povjerenje?

Bit ću gradonačelnik prijatelj. Moj broj je javno napisan na mom jumbo plakatu. Neću ga mijenjati do kraja mandata. Mislim da to dovoljno govori kako namjeravam raditi. Služiti ću gradu i svim građanima Vinkovaca.

Koja je Vaša prednost u odnosu na ostale protukandidate?

Nisam ja sam. Nisam ja ni bitan. Bitan je tim ljudi oko mene. Ja samo predstavljam politiku promjene. Osjećam svaki dan da su građani sve više uz mene. Arhitekti, sportaši, arheolozi te moj prijatelj Ivan Sinčić zastupnik u Europskom parlamentu. Svi oni pomoći će Vinkovcima, ukoliko dobijem povjerenje građana. Čuti će se daleko u Europi za Vinkovce. Po dobrom.

Smatrate li da Vinkovci mogu bolje i više od onoga što se građanima toga grada nudi od strane aktualne vlasti?

Teško Vinkovci mogu lošije od ovoga. Ali ne zanima me više aktualna vlast osim da prokažem njihovu nesposobnost. Zanima me budućnost bez HDZ-a na vlasti u gradu. Gradonačelnik Bosančić u prvom redu je HDZ-ovac, a HDZ je Slavoniji već nanio i previše zla. Zanima me osmjeh na licima Vinkovčanki i Vinkovčana. Želim da Vinkovci budu primjer promjena, da Hrvatska može i mora bolje. Da grad bude primjer razvoja, povratka mladih, okosnica života bez kriminala, bez podobnih.

Imate li plan za otvaranje novih radnih mjesta i ulaganja?

Apsoluno. Naš kraj je bogat s najkvalitetnijom sirovinom slavonskog hrasta gdje vidim ogroman neiskorišten potencijal za preradu i izradu finalnog proizvoda kao što su moderni dizajnerski drveni interijer. Ne postoji nijedan razlog da Grad ne ide u smjeru otvaranja tvornice i otvaranja radnih mjesta. Predložit ću cijeli novi paket mjera za privlačenje investitora, prirez 0%, svi porezi i prirezi koji opterećuju poduzetnike i obrtnike ići će na 0%, omogućit će se dodatno sufinanciranje kamata na kredite lokalnim poduzetnicima. Uvjeren sam kako će nam arheološki, ciklo, lovni i agro turizam dovesti posjetitelje. Povezat ću OPG-ove sa turizmom, kao gradonačelnik bit ću glasnogovornik i promotor svih lokalnih proizvođača i obrtnika i Grad će turiste usmjeravati da kupuju naše proizvode.