U naletu teretnog automobila na cesti Nuštar-Vinkovci teže ozlijeđen biciklista

Foto: Pixabay

VINKOVCI, Osoba koja je željela ostati anonimna dragovoljno je predala u službenim prostorijama Postaje granične policije Županja, ručnu bombu, 60 komada puščanog streljiva te dva okvira za automatsku pušku, izvjestila je policija.

Iz policije skreću pozornost građanima da oružja i minsko-eksplozivne tvari koje namjeravaju predati ne donose osobno u prostorije policije, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome osobno ili putem telefona obavijeste policiju na broj 192, nakon čega će na njihovu kućnu adresu doći stručni i osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći, u vozilu bez policijskih obilježja, preuzeti oružje i izdati potvrdu o preuzimanju.

“Podsjećamo, također, kako preventivna akcija „Manje oružja, manje tragedija“ i dalje u traje, stoga se pozivaju svi građani koji posjeduju bilo kakvo eksplozivno sredstvo, vatreno oružje ili streljivo, da ga dragovoljno predaju, bez straha od ikakve zakonske sankcije”, poručuju iz PU vukovarsko-srijemske. 

Na njivi u Lipovcu, u Bosutskoj ulici, jučer je izbio požar koji je izazvao 65-godišnjak iz Lipovca koj je palio strnište na svojoj parceli, no vatra se proširila na susjednu parcelu s kukuruzištem. Izgorjelo je oko 400 kvadrata kukuruzišta.

U pitanju je mala materijalna šteta.

Požar su ugasili vatrogasci DVD Nijemci. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba.

Stanje u prometu

U protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske zabilježeno je pet prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Ilok, Tovarnik) te jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena(Vinkovci-Nuštar), i dvije prometne nesreće u kojima su dvije osobe teže ozlijeđene.

Jučer, 11. listopada, oko 6 sati, 36-godišnjak iz Vođinaca upravljao je teretnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka, krećući se cestom Vinkovci-Nuštar, iz smjera Vinkovaca u smjeru Nuštra.

Uslijed pretjecanja nepoznatog vozila prešao je vozilom na lijevu prometnu traku te udario biciklistu, 57-godišnjaka iz Nuštra, koji se biciklom kretao iz smjera Nuštra u smjeru Vinkovaca.

U prometnoj nesreći biciklista je teže ozlijeđen.

Također jučer, 11. listopada, oko 18,45 sati, u Vinkovcima u Dugoj ulici, 51-godišnjakinja iz Starih Jankovaca je, upravljajuću osobnim vozilom vinkovačkih registracijskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine kretanja vozilom naletjela na pješakinju, 65-godišnjakinju iz Cerića koja je prelazila kolnik na obilježenom pješačkom prijelazu.

U prometnoj nesreći 65-godišnjakinja je teže ozlijeđena.