U Mohovu postavljena velika slamnata skulptura mamuta

MOHOVO, U okviru Ljetnih večeri u Muzeju grada Iloka, u Mohovu je održana dvodnevna radionica sa slamom u organizaciji iločkog muzeja, Grada Iloka te udruge Slama iz Osijeka, a tijekom čijeg trajanja je izrađena i velika slamnata skulptura mamuta.

Radionica se održala u centru Mohova pod vodstvom Nikole Fallera, a bila je namijenjena djeci sadržajno putem edukacija o rukotvorstvu, umjetnosti; kreativnosti i izražavanju te tradicijskim sadržajima upotrebe slame kao medija u drugoj upotrebi, izvješćuju iz Muzeja grada Iloka.

Iz Muzeja Grada Iloka najavljuju kako će skulpturu mamuta i ostati u Mohovu, a uz skulpturu bit će postavljena i dvojezična info tabla za turiste i sve posjetitelje.

Mohovo je naselje na području grada Iloka koje se tijekom 2012. godine slučajnim nalazom proklamiralo i potvrdilo kao paleontološki lokalitet; fosilnim nalazima kostiju vunastog mamuta te vunastog nosoroga.

Ljetne večeri u Muzeju grada Iloka financira Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Vukovarsko-srijemska županija i Grad Ilok.

ĐURO KARALIĆ

Foto: www.radio-Ilok.hr