U Klubu dizača utega Vukovar nezadovoljni izborom nauspješnijih sportaša županije

Foto: KDU Vukovar

VUKOVAR, U povodu izbora najboljih sportaša, ekipa i momčadi Vukovarsko-srijemske županije, održanom u srijedu u organizaciji Županijskog saveza športova u suradnji s Plavom Vinkovačkom televizijom, priopćenjem za javnost oglasio se Klub dizača utega Vukovar iz kojega organizatorima zamjeraju što titula najperspektivnije sportašice nije pripala njihovoj članici Hermani Dermiček.

“Svaka čast izabranoj, najuspješnijoj Ivani Firi , ali njeni ostvareni rezultati su daleko od onoga što je postigla Hermana Dermiček, čak su vrijedniji i od rezultata Magdalene Đekić, proglašene najuspješnijom sportašicom”, poručuju iz toga kluba.

Navode kako je Hermana Dermiček postigla na sportskom planu “puno, puno više od Ivane Firi”.

“Prvakinja je Hrvatske za kadetkinje (i proglašena apsolutno najboljom ) i prvakinja Hrvatske za seniorke. Stalna je članica hrvatske reprezentacije, u dresu sa državnim grbom nastupila je na prvenstvu Europe za seniorke u Rumunjskoj (Bukurešt) i osvojila tri 7. mjesta, na Kupu Europske unije u Austriji (Innsbruck) na kojem je Hrvatska bila četvrta, osvaja također 4. mjesto pojedinačno. Na kadetskom prvenstvu Europe u Italiji (Milano), tri puta je 7. Nastupa i na juniorskom prvenstvu Europe u Poljskoj (Zamošć) i osvaja 10. mjesto. Hermana je naša mlada olimpijka i kao jedina sportašica iz Vukovarsko-srijemske županije je branila boje Republike Hrvatske na Olimpijskim igrama mladih u Argentini (Buenos Aries), gdje je bila 10. Kategorizirana je sportašica Hrvatskog olimpijskog odbora sa statusom „Vrsni sportaš III. kategorija“ i nedavno je ušla u „Razvojni program“ HOO-a, koji će za njeno sportsko usavršavanje (oprema, pripreme, vitaminizacija i natjecanja) izdvojiti 26.000 kuna”, navode iz Kluba dizača utega Vukovar.

“Opravdano se pitamo da li je to „izbor najuspješnijih sportaša“ ili farsa i diskriminacija, i jesu li važni ostvareni rezultati ili tko je iz kojega grada, da li je to izbor najuspješnijih ili „uravnilovka“? Kakvu sliku šaljemo mladim sportašima kada uzdižemo one koji nisu najuspješniji i kako objasniti djetetu od 17 godina da nakon svih ostvarenih rezultata nije proglašena najuspješnijom? “, stoji u priopćenju za javnost Kluba dizača utega Vukovar.