U Iloku održan DunavArt Festival

Foto: DunavArt Festival

ILOK, Ovoga vikenda u Iloku je održan DunavArt Festival koji je u najistočniji hrvatski grad doveo vrhunsku glazbu. U isto vrijeme ovaj festival promiče i vrijednosti kulturne baštine, vinskog i gourmet bogatstva te približava podunavske zemlje, od izvora do ušća, Hrvatskoj. U sklopu programa posjetitelji DunavArt Festivala  pripremljen je bogat kulturno zabavni program.

Tako je u atriju Dvorca održana Izložba umjetničkih zastavica, Festival vina, Srijemski stol te nastupi NO Jazz Band-a i fusion banda The Morenos. Subota je, kada je riječ o festivalu, započela s pjenušavim srijemskim doručkom u Vinariji Papak na Radošu koji je okupio proizvođače pjenušaca i njihove kupce, ljubitelje pjenušaca, na neobaveznom, ugodnom druženjem uz vina i srijemske specijalitete. Doručak je bio bogat i raznolik pa su tako na trpezi bili kulen, kulenova seka, razni sirevi, pečene kobasice s kupus flekicama, zapečene flekice sa šunkom i sirom, taške, rezanci s orasima i makom, kiflice, voće … Za meni se potrudio Hotel Dunav iz Iloka uz podršku lokalnih proizvođača.

U večernjim satima u atriju Dvorca održana je Izložba umjetničkih zastavica, Festival vina, Srijemski stol i nastup vokalnog sastava Akvarel. Kako su naveli organizatori DunavArt Festival je festival koji teče i spaja i koji je u dva dana ponudio posjetiteljima bogat program i uživanje za sva čula, glazbeno, likovno, gastronomsko i vinsko.