U dvije pretrage stanova u Vukovaru pronađena marihuana, speed i ecstasy. Tijekom vikenda zabilježeno 14 prometnih nesreća

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, U petak, 17. prosinca 2021. godine, policijski službenici Policijske postaje Vukovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom iz Vukovara zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

„Temeljem naloga Županijskog suda u Vukovaru obavljene su pretrage stambenih objekata i drugih prostorija u Vukovaru kojima se 40-godišnjak koristi, gdje su policijski službenici pronašli i privremeno oduzeli ukupno 675.50 grama marihuane, 1,4 grama amfetaminskog tipa droge „speed“, 75 komada stabljika biljke cannabis sativa te 53 sjemenke biljke cannabis sativa“, navode iz PU.

Dodaju i kako su pronađeni i privremeno oduzete dvije digitalne vage za mjerenje droge te novčani iznos za koji se sumnja da potječe od kaznenog djela. Osumnjičenog 40-godišnjaka policijski službenici su predali pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo iz članka 190. stavaka 1. i 2. Kaznenog zakona RH – Neovlaštena proizvodnja  i promet drogama, a istražni sudac Županijskog suda u Vukovaru mu je odredio jednomjesečni zatvor.

U petak, 17. prosinca 2021. godine, policijski službenici Policijske postaje Vukovar su temeljem sudskog naloga u Vukovaru obavili pretragu stana i drugih prostorija u kojima prebiva osumnjičena 44-godišnja Vukovarka, gdje su policijski službenici pronašli i oduzeli 1,8 grama amfetaminskog tipa droge „speed“, 0,85 grama marihuane te 3 amfetaminske tablete „ecstasya“. Policijski službenici proveli su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjom Vukovarkom zbog sumnje da je počinila prekršaj iz članka 3. stavka 1. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga te će Općinskom sudu u Vukovaru biti dostavljen optužni prijedlog.

Policijski službenici PU vukovarsko-srijemske su proveli kriminalističko istraživanje nad pet hrvatskih državljana, odnosno nad 23-godišnjakom iz Štitara, dvoje 21-godišnjih mještana Bošnjaka te dva maloljetnika, čime smo utvrdili sumnju da je svo petero počinilo kaznena djela protiv imovine, odnosno kaznena djela teške krađe i krađe.

„Prema našim sumnjama policajci su utvrdili da su osumnjičenici u prošlih mjesec dana ove godine s područja Županje i okolnih mjesta provalili te otuđili iz nekoliko različitih objekata, gdje su oštećenima pričinili materijalne štete. Naime, provedenim istraživanjem utvrdili smo da su navedeni u području Bošnjaka provalili u kapelicu, jedan samoposlužni aparat za prodaju svijeća, u dvije trgovine, tri vikendice i jednu kotlovnicu, u Županji su provalili u jedan ugostiteljski objekt, u Cerni u kapelicu, u Gradištu u jedan samoposlužni aparat za prodaju svijeća te u Gunji su provalili u suvenirnicu i kapelicu“, stoji u priopćenju policije.

Navedeni počinitelji su pribavili nezakonitu imovinsku korist u novcu i drugim predmetima poput raznih vrsta alata, alkoholnih pića, elektroničkih uređaja i ukrasnih primjeraka oružja te su svojim nasilnim ulascima također oštetili objekte, zbog čega su pričinili i dodatnu materijalnu štetu. Oštećenima je ovim provalama prouzročena ukupna šteta u iznosu od više tisuća kuna. Policijski službenici su nadležnom državnom odvjetništvu podnijeli kaznenu prijavu.

Tijekom vikenda, od 17. do 19. prosinca 2021. godine, dogodilo se 14 prometnih nesreća, 4 sa ozlijeđenom osobom i 10 sa materijalnom štetom.

U Županji, vozač osobnog automobila oduzeo je drugom osobnom automobilu prednost prolaska, pri čemu je vozač zadobio lake tjelesne ozljede.

Na DC518, dionica Vinkovci – Jarmina, 39-godišnji vozač osobnog automobila sa prisutnošću alkohola u organizmu 1,58 g/kg nije prilagodio brzinu kretanja vozila i naletio na vozilo ispred sebe uslijed čega je vozač osobnog automobila zadobio lake tjelesne ozljede.

Na ŽC4170, dionica Vinkovci – Rokovci, 42-godišnji vozač osobnog automobila prešao je vozilom na lijevu prometnu traku i frontalno udara u osobni automobil iz suprotnog smjera, pri čemu je počinite zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život, dok su u drugom osobnom automobilu lakše ozlijeđene tri osobe.

U Štitaru, 31-godišnji vozač četverocikla nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobini ceste i došlo je do prevrtanja četverocikla, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Vinkovcima, tri, Vukovaru pet, Sotinu i na autocesti A3.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 8 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 2,64 g/kg zabilježena je kod 44-godišnjeg vozača u Drenovcima kojem je određena mjera smještanja u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Stacionarne kamere zabilježile su 18 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila, najviše na državnoj cesti D55 kod Gradišta, 11 prekršaja