Policajac izvan službe vozio pijan te skrivio prometnu nesreću

Foto: PU vukovarsko - srijemska

VUKOVAR, Iz PU vukovarsko – srijemske izvijestili su kako se jučer, u 20.40 sati, na državnoj cesti D-55 kod Gradišta dogodila prometna nesreća s ozlijeđenom osobom koju je skrivio 56-godišnji policajac koji je vozio pod utjecajem alkohola.

“Vozač, 56-godišnji policijski službenik izvan službe, pod utjecajem alkohola od 1,48 g/kg, upravljao je svojim osobnim automobilom vinkovačkih registracijskih oznaka, krećući se kolnikom ceste D-55 iz smjera Županje u smjeru Vinkovaca. U jednom trenutku, pomaknuo je vozilo udesno, a da se prethodno nije uvjerio da tom radnjom ne ugrožava druge sudionike u prometu ili imovinu, ne vodeći pri tom računa o položaju, smjeru i brzini kretanja vozila kojim upravlja, uslijed čega je sletio na desnu zemljanu bankinu i pritom udario u prometnu opremu. Očevidom je utvrđeno i kako prilikom upravljanja vozilom nije koristio sigurnosni pojas”, stoji u priopćenju policije.

Vozilom hitne medicinske pomoći, 56-godišnjak je prevezen u vinkovačku bolnicu gdje je utvrđeno kako je lakše ozlijeđen. Zbog počinjenih prometnih prekršaja kojima je uzrokovana prometna nesreća, protiv 56-godišnjaka će biti podnesen prekršajni nalog.

Policijski službenik, rukovoditelj u Policijskoj upravi vukovarsko-srijemskoj, će rješenjem načelnika Policijske uprave biti udaljen iz službe te će protiv njega biti podnijet zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka zbog teže povrede službene dužnosti.