U akciji “Volim Vinkovce” TZ grada Vinkovaca dodjeljene nagrade i priznanja

VINKOVCI, Na svečanoj dodjeli priznanja upriličenoj u srijedu u vinkovačkoj Velikoj gradskoj vijećnici dodijeljena su priznanja najboljima u pet kategorija u akciji Turističke zajednice (TZ) grada Vinkovaca „Volim Vinkovce“.

“Akcija je pokazala koliko mi Vinkovčani volimo i cijenimo svoj grad koji je lijep kroz cijelu godinu, ali posebice u vrijeme održavanja Vinkovačkih jeseni koje su ove godine, možemo slobodno reći, bile možda i najbolje do sada, a to je velika zasluga ne samo organizatora, već i svih vas koji ste se na ovaj način uključili u tu manifestaciju”, kazao je predsjednik Turističke zajednice grada Vinkovaca, vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić.

Po riječima direktorice Turističkog ureda grada Vinkovaca Martine Matković, u akciji “Volim Vinkovce” prijavilo se 26 sudionika koji su si dali velikog truda kako bi ukrasili svoj okućnice, poslovne i životne prostore te na taj način dali do znanja koliko vole svoj grad.

Odlukom tročlanog Povjerenstva u kojem su se nalazili Martina Mišetić, Ljubica Gligorević i Anica Horvatović najboljom u kategoriji “Uređenost stambenih prostora (okućnica, balkona i pročelja stambenih kuća i zgrada)” proglašena je okućnica Slađane Marković iz Borinačke ulice.

U kategoriji “Uređenosti izloga” nagradu je osvojio frizerski salon Studio Stella Vinkovci u Glagoljaškoj ulici, a u kategoriji “Uređenost odgojno-obrazovnih institucija (vrtići, domovi, škole i sl.)” Dječji vrtić Lenije.

Kategorija “Uređenost ostalih polovnih prostora pravnih i fizičkih osoba” bilježila je najveći broj prijavljenih, njih deset, a najboljim je ocjenjen prostor Mjesnog odbora „Mala Bosna“. Kod uređenosti ugostiteljskih objekata prvu nagradu osvojilo je izletište Prkos kod bać Jose, OPG.a Branko Radman. U posljednjoj kategoriji „Djelatnik godine u turizmu“, ove godine nije bilo prijavljenih.

Svi sudionici dobili su prigodne poklone, a najbolji su nagrađeni sa po 500,00 kn.

U glazbenom dijelu programa sudjelovali su učenici Osnovne Glazbene škole Josipa Runjanina Marko Palić, Josipa Lucić i Laura Lončarić.

ĐURO KARALIĆ

Foto: Đuro Karalić