Tvrtka Pevec s 240.000 kuna financira rad Pučke kuhinje u Vukovaru tijekom 2017. godine

Ivan Matić

VUKOVAR, Tvrtka Pevec d.d. i u 2017. godini pokrivati će troškove prehrane korisnika Pučke kuhinje u Vukovaru koje to pravo ostvaruju putem gradskih kriterija. Potvrdu o tome dalo je i potpisivanje Ugovora između Peveca i Grada Vukovara, na iznos od 240.000 kuna, a kojega su potpisali predsjednik Uprave ove tvrtke Jurica Lovrinović i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

„Kada smo s Đakovačko-osječkom nadbiskupijom pokretali pro0jekt misao vodilja nam je bila da osiguramo da u Vukovaru nitko ne bude gladan. Osigurali smo korisnicima Pučke kuhinje barem po jedan topli obrok dnevno“, rekao je Penava.

U vukovarskoj Pučkoj kuhinji svakodnevno se osigurava 90-ak toplih obroka za građane koji to pravo ostvaruju ili po propisanim uvjetima Grada Vukovara ili Nadbiskupije. Penava je rekao kako Grad Vukovar, putem donacija, osigurava sredstva za ishranu 50-ak korisnika kuhinje dok se sredstva za najam prostora, režije i druge troškove osiguravaju iz proračuna. Sredstva za ishranu preostalih korisnika osigurava Nadbiskupija. Predsjednik Uprave Peveca Jurica Lovirnović zahvalio je na mogućnosti da tvrtka kojoj je na čelu sudjeluje u jednome takvome projektu.

„Posebno nam je drago da smo pomogli da u Vukovaru ne bude gladnih ljudi“, istakao je Lovrinović.

Pučka kuhinja u Vukovaru djeluje na dvije lokacije, odnosno u centru Vukovara i u tržnom centru koji se nalazi u gradskoj četvrti Borovo naselje. Većina korisnika svoj topli obrok nosi kući da objeduje.