Tvrtka Pevec donira rad Pučke kuhinje u Vukovaru

Foto: www.hrv.hr

VUKOVAR, Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i predsjednik uprave tvrtke Pevec d.d. Jurica Lovrinčević potpisali su Ugovor prema kojem će ova tvrtka u idućih  godinu dana pomagati rad Pučke kuhinje u Vukovaru. Prema tome ugovoru pevec će mjesečno za rad kuhinje izdvajati 20.000 kuna. Penava je podsjetio kako je Grad Vukovar u suradnji s Caritasom đakovačko–osječke nadbiskupije pokrenuo Pučku kuhinju u Vukovaru u srpnju 2015. godine.

„Pučka kuhinja djeluje u Vukovaru i gradskoj četvrti Borovo naselje. Njene usluge koristi oko 90 korisnika koji ispunjavaju uvjete propisane Pravilnikom o ostvarivanju prava na prehranu u Pučkoj kuhinji“, rekao je Penava.

Godišnje je za rad Pučke kuhinje potrebno osigurati oko 350.000 kuna s tim da se tijekom godine podijelilo 17.337 toplih obroka. Govoreći o donaciji Jurica Lovrinčević je rekao kako će tvrtka Pevec uvijek pomagati Vukovaru i njegovim građanima.

„Radi se o društveno odgovornoj tvrtci  koja uz osiguravanje plaća za 1700 radnika, mora osigurati i sredstva za pomoć lokalnoj zajednici u kojoj djeluje. U današnje vrijeme bila bi velika sramota da je i jedan čovjek gladan, pogotovo za nas poduzetnike koji smo u mogućnosti pomoći“, rekao je Lovrinčević.