Tvrtka Alis otvorila svoj pogon u Vukovarskoj gospodarskoj zoni

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, U Vukovarskoj gospodarskoj zoni Vukovar svečano je otvoren  pogon tvrtke Alis d.o.o. koja se bavi proizvodnjom metalne konstrukcije i njihovih dijelova te predmontažom energetskih sklopova za postojeće uređaje za grijanje i hlađenje. Svečanu vrpsu prigodno su presjekli direktor tvrtke Slobodan Aleksić i suvlasnik Nihad Islamagić.

“Investicija je vrijedna gotovo 7 milijuna kuna. Tvrtka će se baviti proizvodnjom metalnih konstrukcija i elemenata za industrijska postrojenja povezana s grijanjem i klimatizacijom. U planu nam je zaposliti 25 osoba, a u svrhu širenja kupili smo još jedno zemljište u neposrednoj blizini ove proizvodne hale”, rekao je Aleksić.

Tvrtka Alis d.o.o prošle godine započela je gradnju svog proizvodnog pogona, a sada će u novoj proizvodnoj hali započeti proizvodnja na površini od oko 2000 kvadratnih metara. U Vukovaru svakako imaju velike planove s obzirom da su u Vukovarskoj gospodarskoj zoni kupili još jedno zemljište na kojemu u planu izgradnja još jedne hale.

“U usporedbi s nekoliko godina unazad Vukovarska gospodarska zona je nedvojbeno neprepoznatljiva kao i izdvajanja koja Grad Vukovar u kontinuitetu usmjerava ka gospodarstvu i poduzetnicima. Na istom ovom mjestu bili smo u ožujku prošle godine kada su se nazirali tek obrisi ovog objekta, a kroz nekoliko dana ovdje će krenuti proizvodnja”, rekao je Penava.

Prema podacima iz gradske uprave Vukovarska gospodarska zona danas je gotovo u potpunosti popunjena. U njoj trenutno posluje 69 poslovnih subjekata s gotovo 700 zaposlenih osoba.