TV reportaža “My Al bot u mojoj školi” osvojio drugo mjesto na festivalu u Luki

Foto: SKIG

GUNJA, Filmska družina Mladi SKIG-ovci  iz OŠ „Antun i Stjepan Radić“, Gunja osvojila je 2. mjesto stručnog ocjenjivačkog žirija za kratku TV reportažu  „My AI bot u mojoj školi“ u otvorenoj kategoriji na 11. FIFES Comedy film festival u Luki. Film „My AI chat bot u mojoj školi“ je TV reportaža u kojoj su sudjelovali učenici 5., 6., i 7. razreda  OŠ „Antun i Stjepan Radić“ iz Gunje zajedno s učiteljima i stručnim suradnicima. Film donosi iskrene dječje odgovore o upotrebi Snapchata i AI bota u školi. Nekima je on odličan za pisanje domaće zadaće dok mu drugi, naravno, ne vjeruju. Učitelji i stručni suradnici nisu znali ni da postoji.  Njihovi komentari se isprepliću u moru različitih odgovora što je dodatni poticaj gledateljima da pogledaju ovu istraživačku TV reportažu, koja se može pogledati na poveznici: https://youtu.be/q1qJQ9tthz4

„Kako sam prvi put imala ulogu novinarke osjećala sam se nervozno i zabrinuto. Pred snimanje sam uvijek imala tremu i onaj osjećaj kao da ću se zbuniti dok nešto govorim, no ipak je sve dobro prošlo. Bila sam i na montaži filma gdje sam naučila mnogo stvari. Bilo je veoma zabavno na snimanju, i iako je bilo ljudi starijih od mene, koji znaju nešto više o radu s kamerom i montažom, svi smo se dobro zabavili“, kazala je učenica 6. razreda Ana Čagalj iz Gunje.

Dodala je i kako je vrlo zahvalna svima koji su joj pomogli u radu i podržali njenu ideju o snimanju ovog filmu, a posebice voditeljici filmske družine i knjižničarki Aniti Tufekčić.