Troje maloljetnika ozlijeđeno u lančanom sudaru kojega je skrivio 59-godišnji državljanin Bugarske

Foto: Radio Dalmacija - Ilustracija

VINKOVCI, U protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske evidentirane su četiri prometne nesreće. U dvije prometne nesreće, u Vukovaru i Markušici, nastupila je samo materijalna šteta, dok su u dvije prometne nesreće na području Vinkovaca jedna osoba teže i tri osobe lakše ozlijeđene.

Ta nesreća dogodila se jučer, u 10,55 sati, i to na križanju državne ceste Vinkovci-Županja i županijske ceste Vinkovci-Rokovci. Tom prilikom je 59-godišnji državljanin Bugarske, upravljajući teretnim automobilom bugarskih registracijskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine stanju vozila i tereta, prometnim znakovima upozorenja na radove na cesti i ograničenja brzine te gustoći prometa, udario u stražnji dio priključnog vozila pridodanog teretnu automobilu koji je također bugarskih registracijskih oznaka, a kojim je istom prometnom trakom u istom smjeru upravljao 46-godišnji državljanin Bugarske. Zbog siline udarca, udareni skup vozila je odbačen unaprijed te udara u stražnji dio autobusa vinkovačkih registracijskih oznaka, koji je vozač, 35-godišnjak iz Vrbice, na križanju u istoj prometnoj traci zaustavio prije skretanja ulijevo radi propuštanja vozila iz suprotnog smjera. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđeno troje maloljetnika u svojstvu putnika u autobusu. 59-godišnjem vozaču izdan je obavezni prekršajni nalog kojim je izrečena novčana kazna u iznosu od 2.500 kuna, a uz naredbu o određivanju mjere opreza, oduzeta mu je osoba iskaznica do plaćanja novčane kazne.

Istoga dana, ali oko 12,30 sati, 74-godišnjak iz Vinkovaca kretao se biciklom nogostupom Zagrebačke ulice u Vinkovcima, iako se bio dužan kretati kolnikom. Dolaskom do raskrižja ulica Zagrebačka, Vladimira Kovačića i Blok tržnica u Vinkovcima, nastavio je kretanje biciklom preko obilježenog pješačkog prijelaza uključujući se u promet na cestu Ulice Vladimira Kovačića, a da se nije zaustavio kako bi propustio sva vozila koja se kreću cestom. Pritom je na biciklista naletio osobni automobil vinkovačkih registracijskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola (0,79 g/kg) upravljao 65-godišnjak iz Starih Jankovaca. Uslijed udara i pada na kolnik, biciklist je teže ozlijeđen. Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv biciklista policija će podnijeti obavezni prekršajni nalog, a protiv vozača osobnog automobila odgovarajuće izvješće po obavljenom vještačenju uzetih uzoraka krvi i urina.