I treći adventski vikend Vinkovčanima nudi zanimljivih događanja

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Kao i protekla dva, i treći vikend u okviru Adventa u Vinkovcima pruža Vinkovčanima i njihovim gostima obilje događanja među kojim će svatko pronaći nešto za sebe, najavljuju organizatori manifestacije Advent u Vinkovcima koja se u tome gradu održava sve do 7. siječnja.

Uz klizalište i brojne ugostiteljske kućice među kojima je i Buba bar, koje subotom rade do 23 sata, vlakić Advent express, te gusarsku lađu, Vinkovčani će u subotu moći uživati i u glazbi.

U Gradskom kazalištu Joza Ivakić, u 11 sati djeca se mogu zabaviti uz dječju predstavu Rusmira Agačevića i Vladimira Andrića “Princeza Nikolina i Djed Božićnjak”, a od 20 do 22 sata može se u Gradskom muzeju besplatno razgledati izložba “Advent u muzeju”.

U 20 sati vjernici Župe Presvetog Srca Isusova će uz prigodni program zapaliti 3. adventsku svijeću, a potom, u 20.30 sati počinje koncert duhovne glazbe na kojemu će nastupiti zborovi mladih vinkovačkih župa: sv. Vinka Pallottija, VIS “Fra Vjekoslav Mičuda” župe Bezgrešnog srca Marijina, VIS “Milost” župe sv. Nikole biskupa i mladi pjevač iz Vrpolja, Zvonimir Kalić u pratnji Band Noel.

U 22 sata počinje Disco večer na klizalištu na kojoj će ponovno glazbu birati vinkovački DJ Sasskia. Dan kasnije, u nedjelju u 10 do 12 sati na klizalištu je disco za najmlađe uz animatore iz Društva Naša djeca Vinkovci, a mladi i stariji se mogu ugodno zabaviti u Pješačkoj zoni od 10 do 21 sat i potražiti zabavu koja im najviše odgovara.