Tražimo da se zaustavi “divljanje” neodgovornih motociklista

Foto: Pixabay

ANDRIJAŠEVCI/ROKOVCI, S proljetnim danima i više sunca prometnice Vukovarsko – srijemske županije preplavili su i motociklisti. Velika većina njih svoje motocikle voze po svim propisima, vodeći računa o sigurnosti svih sudionika u prometu, ali ima i onih koji se ne ponašaju tako. Upravo su nam na takve motocikliste ukazali mještani Općine Andrijaševci navodeći kako oni taj problem, s nekoliko neodgovornih motociklista, imaju već mjesecima unazad.

„Postalo je zaista više neizdrživo. Tu treba reći kako njih nema puno koji se tako ponašaju nego se radi o skupini od njih 5-6. Svi imaju neke jake motore s kojima vrlo često kroz selo voze iznimno brzo. Bilo je situacija da su prosto „proletjeli“ selom. Uz to ti njihovi motori proizvode i strašno glasne zvukove. Drugim riječima postalo je neizdrživo“, kaže nam jedan od mještana.

Dodaje i kako svi znaju o kome se radi ali da nitko ništa ne poduzima. Navodno kako je i policija upoznata s njihovim divljanjem na cesti. Prije nekoliko mjeseci dogodio se i slučaj da je jedan ležeći policajac, koji bi trebao spriječiti ovakvo ponašanje, skinut s ceste. Prije nekoliko dana, u vrijeme EP u nogometu, došlo je i do verbalnog sukoba radi kojega je pozvana i policija.

„Ne znam što treba da se dogodi da se to zaustavi. Treba li možda netko da pogine ili teško da bude ozlijeđen pa da se zaustavi ovakvo ponašanje? Nadamo se kako će policija poslije ovoga teksta poduzeti neke korake tim prije što i oni znaju o kome se radi i kako se ponašaju. Ako treba neka peticija neka kažu i mi ćemo i to napraviti“, kažu nam mještani.

O ovome problemu razgovarali smo i s načelnikom Općine Andrijaševci Antom Rajkovićem koji nam je potvrdio kako postoji problem. Isto tako potvrdio je i kako je došlo do nestanka ležećeg policajca u jednom od ulica u naselju, a za verbalni sukob od prije nekoliko dana nije imao više informacija.

„Događa se da motocikli kroz naselje prolete velikom brzinom“, kratko nam je rekao Rajković.

Poznavajući način rada i djelovanja policije svakako očekujemo kako će već idućih dana prometna policija poduzeti prve korake kako bi zaustavila ovakvo neodgovorno ponašanje pojedinaca koje ugrožava sve sudionike u prometu pa i same motocikliste.