Ministar Josip Dabro sudjelovao u žetvi u Bošnjacima

Foto: Ministarstvo poljoprivrede

BOŠNJACI, Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, šumarstva i ribarstva Josip Dabro je u subotu 22. lipnja 2024. godine posjetio Bošnjake u Vukovarsko – srijemskoj županiji Prilikom posjeta upoznao se s procesom žetve i dorade sjemena žitarica i mahunarki, kao i s mehanizacijom na polju. Kroz cijeli proces proveo ga je voditelj proizvodnje Milan Drobac iz tvrtke Meretine d.o.o. iz Bošnjaka, koja se bavi poljoprivrednom proizvodnjom, odnosno uzgojem žitarica, mahunarki i uljanog sjemena. Ministar je također obišao polja soje i šećerne repe.

„Lijepo je vidjeti rodna polja i žetvu, posebno u društvu naših vrijednih poljoprivrednika za koje držim da imaju i volje i znanja da zajedničkim snagama revitaliziramo našu proizvodnju i da ovakvih dobrih primjera vidimo sve više na razini cijele države. Mi, kao Ministarstvo, trebamo biti u službi poljoprivrede i u kontinuiranom dijalogu s predstavnicima poljoprivrednih proizvođača. Vjerujem da upravo izlascima na teren možemo brže uspostaviti konstruktivan dijalog te iznaći kvalitetna rješenja za najveće dobro svih sudionika u sektoru“, rekao je Dabro.

Nakon cijelog radnog dana na polju, Dabro je u društvu djelatnika koji rade žetvu, rekao kako je njegov osobni cilj, kao ministra, opstanak, očuvanje, obnova i širenje našeg gospodarstva te jačanje sektora. Naglasio je, između ostalog, kako će nastojati, što je više moguće, obilaziti ljude koji rade u sektoru poljoprivredne proizvodnje, razgovarati s njima osobno na terenu i uvidjeti koji su problemi s kojima se suočavaju jer tako ćemo brže osmisliti optimalna rješenja.

„Potrebna nam je suradnja i poticanje proizvodnje“, poručio je Dabro.