Tomislav Josić: Nisam kriv, dokazat ću nevinost

VUKOVAR, Žao mi je što mi pokušavaju natovariti da sam organizirao i nagovarao neke ljude da skidaju ploče, ali mi ćemo u dokaznom postupku dokazati to nije točno, izjavio je novinarima predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Tomislav Josić protiv kojega se na Općinskom sudu u Vukovaru vodi postupak vezan uz nasilno skidanje dvojezičnih ploča u Vukovaru.

“Dok se druge braniteljske udruge brinu koliko kandidata će predložiti za ministra i koje će pozicije zauzeti, mi ovdje imamo iste probleme i borimo se za goli život i opstojnost Hrvata u Vukovaru”, rekao je Josić kojega odvjetništvo tereti da je 2. rujna 2013. godine organizirao i poticao ljude koji su potom razbili postavljene dvojezične ploče po Vukovaru.

Po njegovim riječima, nitko nikoga nije nagovarao da skida ploče.

“Ljudi su to radili svojom voljom”, ustvrdio je u izjavi novinarima nakon ročišta na Općinskom sudu rekavši kako će za svjedoke pozvati sve one koji su ploče skidali “pa neka kažu je li ih tko nagovarao”.

Također je kazao kako se ili sudi ili su podnešeni optužni prijedlozi za tridesetak osoba vezano uz skidanje dvojezičnih ploča u Vukovaru.

Sudski postupak bit će nastavljen 21. travnja.

ĐURO KARALIĆ