Tijekom vikenda zabilježeno 5 prometnih nesreća, pronađen i počinitelja krađe u Srijemskim Lazama

Foto: PU vukovarsko - srijemska

VINKOVCI, Iz PU vukovarsko – srijemske prenijeli su kako su tijekom vikenda zabilježili pet prometnih nesreća kao i da su u to vrijeme zatekli 10 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 2,05 g/kg zabilježena je kod 57-godišnjeg vozača osobnog automobila u Vukovaru. Smještanje u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva određeno je za četiri vozača. Jedan vozač je zatečen da upravlja vozilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta te je uhićen i oduzet mu je osobni automobil kojim je upravljao.

Iz policije, s obzirom na vremenske prilike, policija vozačima ukazuje da prije uključivanja u promet na cestama, u vrijeme nastanka zimskih uvjeta vozači su dužni odlediti stakla na vozilima radi vidljivosti, te s vozila ukloniti vodu, led i snijeg s ciljem sprječavanja nanošenja ozljeda i štete drugim sudionicima u prometu na cestama.

Isto tako izvijestili su kako su dovršili kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom zbog sumnje da je počinio krađu.

“Osumnjičenik je iskoristio odsutnost 59-godišnjaka te iz njegove obiteljske kuće u Srijemskim Lazama otuđio novac. Policija će protiv 52-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo – Krađa”, navode iz policije.