Tijekom vikenda zabilježeno 15 prometnih nesreća

Foto: Ivan Matić

VINKOVCI, Prema navodima PU vukovarsko – srijemske tijekom vikenda, od 30. lipnja do 2. srpnja, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je ukupno 15 prometnih nesreća, od čega 12 prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Retkovci, Županja, Vinkovci, Nuštar, Stari Jankovci, autocesta Zagreb – Lipovac, Vođinci, Tovarnik, Novi Jankovci, granični prijelaz Bajakovo, Gradište, granični prijelaz Tovarnik), te tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama (Petrovci, Vrbanja, Privlaka).

U petak, 30. lipnja oko 9 sati u Petrovcima, 72-godišnjakinja iz Vinkovaca upravljala je osobnim automobilom vinkovačkih registracijskih oznaka, krećući se kolnikom Vukovarske ulice. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Joakima Hardija, pri skretanju ulijevo, 72-godišnjakinja je vozilom udarila u prednji dio osobnog automobila vinkovačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 56-godišnjak iz Orolika, koji se također kretao kolnikom Vukovarske, iz suprotnog smjera. Pri udaru vozila, vozilo 56-godišnjaka je odbačeno u cestovni kanal pri čemu je 56-godišnji vozač lakše ozlijeđen.

Istog dana oko 22,10 sati, 56-godišnjak iz Vrbanje upravljao je osobnim automobilom županjskih registracijskih oznaka, krećući se kolnikom Ulice bana Josipa Jelačića u Vrbanji. U jednom trenutku, 56-godišnjak je izgubio nadzor nad upravljačem, prešao vozilom na suprotnu prometnu traku te sletio vozilom u cestovni kanal. U prometnoj nesreći 56-godišnjak je lakše ozlijeđen, dok je očevidom utvrđeno kako je vozilom upravljao uz prisutnost alkohola u organizmu od 2,02 g/kg i nije koristio sigurnosni pojas.

U nedjelju, 2. srpnja oko 16,15 sati, 29-godišnjak iz Osijeka upravljao je osobnim vozilom osječkih registracijskih oznaka, krećući se cestom Vinkovci-Privlaka u smjeru Privlake. Pri izlasku iz zavoja, 29-godišnjak je izgubio nadzor nad vozilom te sletio u cestovni kanal. U prometnoj nesreći teže je ozlijeđena putnica u vozilu, 56-godišnjakinja iz Osijeka.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 13 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 2,02 g/kg zabilježena je kod 56-godišnjeg vozača osobnog automobila iz Vrbanje, koji je prouzročio prometnu nesreću 30. lipnja u Vrbanji. Stacionarne kamere zabilježile su 16 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila.