Tijekom vikenda zabilježeno 14 prometnih nesreća

Foto: Radio Dalmacija - Ilustracija

VINKOVCI, Prema navodima iz PU vukovarsko – srijemske tijekom vikenda, od 9. do 11. prosinca 2022. godine, dogodilo se 14 prometnih nesreća, od čega 12 prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vukovar-2, Vinkovci-2, Županja-3, Otok, Gunja, Privlaka, Nuštar, Stari Mikanovci) i dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama.

U petak, 9. prosinca 2022. godine, oko 22,12 sati, 45-godišnjakinja iz Otoka, upravljala je osobnim vozilom, krećući se kolnikom Ulice bana J. Jelačića u Vinkovcima. Uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila, 45-godišnjakinja se nije pravovremeno zaustavila na obilježenom pješačkom prilazu, u trenutku kada su kolnik preko pješačkog prijelaza prelazile 19-godišnjakinja iz Vinkovaca i 19-godišnjakinja iz Podgrađa, te je došlo do naleta vozila na pješakinje. Uslijed udara i pada na kolnik 19-godišnjakinje su lakše ozlijeđene.

U subotu, 10. prosinca, oko 7,15 sati, 36-godišnjak iz Ivankova, uslijed neprilagođene brzine kretanja, sletio je vozilom s kolnika ceste u blizini Privlake. U prometnoj nesreći 36-godišnjak je lakše ozlijeđen. Očevidom je utvrđeno kako 36-godišnjak za vrijeme upravljanja vozilom nije koristio sigurnosni pojas.  Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 5 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu.

Najveća koncentracija od 2,33 g/kg zabilježena je kod 65-godišnjeg vozača, zatečenog u petak, 9. prosinca, oko 23,30 sati, na Trpinjskoj cesti u Vukovaru.  Zbog nedopuštene koncentracije alkohola u organizmu, tri vozača su smještena u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.    Stacionarne kamere zabilježile su 3 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.