NK Graničar jesenji prvak 3. HNL, a Vuteks Sloga i Bedem u sredini prvenstvene ljestvice

Foto: www.facebook.com

VUKOVAR, Momčadi iz 3. HNL Istok odavno su na odmoru i već su se svi po malo i zaželjeli nogometa. Međutim, to nas ne priječi da poslije 15 odigranih kola napravimo analizu jesenjeg dijela prvenstva. Za ovogodišnje prvenstvo u 3. HNL može se reći kako nije bilo, kao prošle godine, momčadi koje su od prvoga kola odskakale po svome kvalitetu što je se u konačnici vidjelo i po konačnoj prvenstvenoj ljestvici. Jedan od razloga tome je da su najbolje momčadi iz prošle godine (HNK Vukovar 1991, NK Zrinski (J), NK Marsonia i NK Belišće) otišle u više rangove natjecanja gdje jako dobro igraju. Inače, od 16. klubova u 3. HNL, koju čine klubovi iz četiri županije, samo su tri momčadi iz Vukovarsko – srijemske županije.    

Najzadovoljniji mogu biti u NK Graničaru iz Županje koji je s 31 osvojenim bodom, i gol razlikom 31:11, zasluženo postao jesenji prvak s četiri boda prednosti od prvoga pratioca. Momčad iz Županje spoj je mladosti i iskustva, a odlični rezultati su pokazatelj kvalitetnog i sustavnog rada uz odlične uvjete koje su im osigurali Uprava kluba, Grad Županja i sponzori.

Kada je riječ o klubovima iz Vukovarsko – srijemske županije prvi slijedeći na ljestvici je NK Vuteks Sloga iz Vukovara koji su poslije 15 odigranih kola na 6. mjestu prvenstvene ljestvice s 25 osvojenih bodova. Momčad iz Vukovara je ove godine u znatno promijenjenom sastavu u odnosu na prošlu godinu,  s nizom novih i mladih igrača, što očigledno daje rezultata. Interesantno je i kako Vukovarci imaju gol razliku 23:23 tako da bi sigurnija obrana donijela sigurno i više bodova. Na 6. mjestu je NK Bedem iz Ivankova s 24 osvojena boda. Dečki iz Ivankova imaju isti broj pobjeda kao Vuteks Sloga ali i jedan poraz više.

Prema redoslijedu momčadi sa začelja prvenstvene ljestvice klubovi iz Vukovarsko – srijemske županije ne bi trebali imati problema da izbore ne samo opstanak nego i da kraj prvenstva dočekaju u sigurnoj sredini ili pri vrhu ako ne na samome vrhu. Sve tri „naše“ momčadi igrale su dobar i kvalitetan nogomet, a za pohvaliti je i da su promovirali nekoliko novih, mladih i kvalitetnih igrača. U 3. HNL Istok trenutno je najugroženija NK Đakovo Croatia koja je na posljednjem mjestu sa samo 9 osvojenih bodova. Najbliži njima su NK Omladinac iz Gornje Vrbe i NK Darda sa po 12 osvojenih bodova. Za očekivati je da će zimsku pauzu svi iskoristiti da se dodatno pojačaju i pripreme za nastavak prvenstva koje će biti iznimno interesantno i ponovno izjednačeno. Vidjet ćemo i želi li netko od klubova iz 3.HNL da se plasira u viši rang natjecanja, odnosno u SuperSport drugu nogometnu ligu koja pokriva cijelu Hrvatsku. Radi se o jakoj i iznimno skupoj ligi koja zahtijeva gotovo profesionalan igrački kadar i puno bolje uvjete nego što se to traži u 3.HNL. Iz Vukovarsko – srijemske županije u toj ligi nema niti jednoga kluba, a od nama najbližih tu su NK Belišće i NK Zrinski (Jurjevac) koji poslije 15. odigranih kola drže četvrto i peto mjesto. Osijek II je na 10. mjestu, a Marsonia na 12. mjestu.